menu
spacer
 
| de vredessite / kernwapens 2006 |
 
 
 
Werkgroep Eurobom/PENN-Nl opgeheven
 
Utrecht 6 december 2006 - De afgelopen tien jaar heeft het project Werkgroep Eurobom /PENN-Nl van de Stichting VDAMOK in Utrecht er naar gestreefd om de zaak van de nucleaire ontwapening aan de orde te stellen in de Nederlandse politiek en media. Dit gebeurde door informatieverspreiding, lobbywerk bij het parlement (nationaal) en de Verenigde Naties (internationaal) en het ondersteunen van antikernwapen acties met gedegen informatie over de kernbewapening.
 
Zoals bekend is daar na het einde van de Koude Oorlog geen einde aan gekomen en blijft er een onverminderde noodzaak om te streven naar nucleaire ontwapening. Daarvoor heeft het project zich de afgelopen jaren ingezet. Helaas heeft de stichting VD/AMOK geen financiële middelen meer om het project voort te zetten.
Om die reden kon het contract van de enige werknemer belast met de uitvoering van dit project, Karel Koster, niet worden voortgezet. Per 1 december 2006 staakt het project zijn werkzaamheden. Het verzamelde documentatiemateriaal zal voorlopig worden bewaard op het documentatiecentrum van VDAMOK in Utrecht (tel 030-2714376). De website www.eurobomb.nl geeft toegang tot een deel van die documentatie over kernbewapening en proliferatie.
 
Bestuur VD/AMOK
Bert Freriks, 06-51063212
 
 
terug/back | de vredessite / kernwapens 2006 |