menu
spacer
 
| de vredessite / kernwapens 2012 |
 
 
 
Fietstocht tegen kernwapens doet Brabant aan
 
Bericht van redactie Vredessite
 
groepsfoto 1 juni 2012 - De internationale vredestocht tegen kernwapens 'Atomwaffenfrei.Jetz' deed op 31 mei kernwapenbasis Volkel aan en vandaag Eindhoven. De internationale vredesfietstocht is half mei vertrokken vanuit Stuttgart in Duitsland en zal via Nederland naar Brussel gaan.
 
De fietsers voeren actie voor een verbod op en vernietiging van alle kernwapens wereldwijd. Nog steeds zijn in vijf Europese landen kernwapens gestationeerd, waaronder ook in Nederland. Op de Vliegbasis Volkel liggen kernwapens van de VS.
 
Op donderdag 31 mei waren de fietsers bij de Vliegbasis Volkel, waar om 12.00 uur een publiek debat plaatsvond bij de hoofdpoort.
 
Vandaag waren de fietsers in Eindhoven, waar zij rond 12.00 uur op het Stadhuisplein met vertegenwoordigers van de gemeente Eindhoven spraken.
 
Daarna ging de tocht verder richting Kleine Brogel in Belgie, een militaire basis waar ook Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen. De tocht eindigt maandag 4 juni bij het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Daar hebben zij een gesprek met Navo-secretaris-generaal Rasmussen.
 
Hieronder een flimpje van Omslag over de ontvangst in Eindhoven.
 

 
 
terug/back | de vredessite / kernwapens 2012 |