menu
spacer
 
| de vredessite / kernwapens 2012 |
 
 
 
Protestbord bij pensioenfonds PMT
Onderzoek: Pensioenfondsen investeren meer in kernwapens

 
Adresbord taggen Persbericht van Campagne tegen Wapenhandel
 
Den Haag, 31 oktober 2012 - Onderzoek van de Campagne tegen Wapenhandel toont aan dat Nederlandse pensioenfondsen de afgelopen tijd meer zijn gaan investeren in kernwapenbedrijven. Om dit bekend te maken heeft de Campagne tegen Wapenhandel vandaag voor het kantoor van het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) een bord geplaatst met de tekst 'Dit pensioenfonds belegt in kernwapens'. PMT belegt in acht bedrijven die betrokken zijn bij ontwikkeling, productie en onderhoud van kernwapens
 
Een flink aantal pensioenfondsen heeft de afgelopen jaren de beleggingsportefeuilles geschoond van bedrijven die kernwapens maken. Maar de achterblijvers zijn juist meer pensioengeld gaan investeren in bedrijven als EADS en BAE Systems.
 
Kernwapens zijn de meest vernietigende wapens die er zijn. Bij gebruik van kernwapens kan geen onderscheid gemaakt worden tussen militaire doelen en burgerdoelen. Bovendien blijven kernwapens nog jaren na gebruik slachtoffers maken. Het Non-Proliferatieverdrag (NPV) verplicht staten tot nucleaire ontwapening, maar in plaats daar van worden de kernwapens van de NAVO gemoderniseerd.
 
Download het onderzoek (PDF in nieuw venster)
 
bouwbord
 
Noten voor de pers
 
Meer informatie:
Mark Akkerman, 06-10328106
 

 
 
terug/back | de vredessite / kernwapens 2012 |