menu
spacer
 
| de vredessite / midden-oosten 2011 |
 
 
 
Oproep van IKV Pax Christi
Shell, hou op in syrië!

 
10 juni 2011 - Het Syrische regime voert een oorlog tegen zijn burgers. Oliemaatschappij Shell is een grote Europese investeerder in Syrië. Shell heeft een substantieel belang in de staatsoliemaatschappij die de binnenlandse markt beheerst. Waarschijnlijk rijden de Syrische tanks die nu burgers beschieten op brandstof van Shell.
 
Wie ervan overtuigd is dat een onderneming brede steun in de samenleving moet hebben, kan nu geen zaken in Syrië doen. Wie vóór de mensenrechten is, kan marteling en moord niet negeren en moet volledig afstand nemen van de daders.
 
IKV Pax Christi roept Shell op het geweld in Syrië publiekelijk te veroordelen en alle werkzaamheden in Syrië op te schorten tot de gewelddadige repressie van protest voorbij is. Vrijdag 17 juni heeft IKV Pax Christi hierover een gesprek met Shell Nederland. Om duidelijk te maken hoe urgent de situatie is vragen wij u om nu al uw bezorgdheid te tonen.
 
Help Shell om de mensenrechten te verdedigen en stuur daarom vandaag nog deze digitale briefkaart via www.ikvpaxchristi.nl/mailit/?v=2&id=30
 
 
terug/back | de vredessite / midden-oosten 2011 |