menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2006 |
 
 
 
actie Schiphol Tegen wapendoorvoer naar Israël
Actie op Schiphol

 
Schophol, 16 augustus 2006 - Zo'n 35 actievoerders protesteerden vanmiddag in de hal van Schiphol Plaza tegen wapendoorvoer vanuit de VS naar Israel via Schiphol (76x in 2005 en 23x in juni-juli 2006) met een `die-in' die de meer dan 1000 burgerslachtoffers in Libanon symboliseerde en de meer dan 150 burgerslachtoffers in Gaza in de afgelopen weken.
 
De actie werd ondersteund door: Campagne tegen de Wapenhandel, GroenLinks, Haags Vredesplatform, Internationale Socialisten, Nederlands Palestina Komitee, Palestijnse Gemeenschap Nederland, Socialistische Partij, Stop de Bezetting en Stop de Oorlog.

actie Schiphol De Kamerleden Krista van Velzen (SP) en Ineke van Gent (GL) hielden korte toespraken waarin resp. het bombarderen van burgers als oorlogsmisdaden werd afgewezen en waarin de Nederlandse regering hypocrisie verweten werd wegens het toelaten van doorvoer van wapens naar een gebied waarheen de export verboden wordt. Er werd ook aangedrongen op sancties tegen Israel.
 
Het protest ontving vriendelijke welwillende reacties (flyers werden uitgedeeld) van het reizende publiek alsmede van medewerkers van Schiphol en verliep vlekkeloos. De sprekers werden met applaus bedankt.
 
Nadere informatie:
Karel van Broekhoven tel. 06 125 434 24 / 023-5245876
 
 
| de vredessite / nieuws 2006 |