menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2008 |
 
 
 
Op 21 september
Nederland viert de internationale dag voor de vrede

 
Persbericht van NEAG
 
Amsterdam, 10 september 2008 - Onder het motto DAY4PEACE viert Nederland op 21 september op heel veel plaatsen de Internationale Dag voor de Vrede. Om 12 uur ’s nachts geeft Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking de aftrap tijdens de door IKV Pax Christi georganiseerde Nacht van de Vrede in Amsterdam.
 
De dag is ingesteld door de Verenigde Naties die de lidstaten oproepen op deze dag een wereldwijd staakt-het-vuren en een etmaal van geweldloosheid in acht te nemen. Daarnaast vraagt de VN organisaties en individuen om op een passende wijze de vrede te gedenken. De dag is een moment om zowel de vrede hier te vieren als om stil te staan bij alle plaatsen op de wereld waar géén vrede is. De coalitie People Building Peace Nederland, bestaande uit 38 organisaties, zet zich ervoor in om zoveel mogelijk mensen en organisaties aan de DAY4PEACE te laten deelnemen.
 
Dit jaar zijn er in ons land op tientallen plaatsen bijeenkomsten, kerken houden speciale diensten, op diverse voetbalvelden maken spelers rond de middencirkel een levend vredesteken, de gemeente Den Haag heeft een uitgebreid programma dat al op zaterdag begint met A Peaceful Night op de Grote Markt en in het Leidse Museum voor Volkenkunde vindt de uitreiking plaats van de journalistenprijs voor de vrede.
 
DAY4PEACE zal vooral zichtbaar zijn doordat bij overheidsgebouwen, kerken, sportaccommodaties én bij duizenden particuliere woonhuizen de vredesvlag (de bekende regenboogvlag) uithangt.
 
Een overzicht van de activiteiten en het besteladres voor de vredesvlaggen is te vinden op een speciale website: www.day4peace.nl
 

 
Noten voor de pers
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de coalitie People Building Peace Nederland: tel. (020) 670 52 95

 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2008 |