menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2009 |
 
 
 
Duizenden demonstreren tegen Israelische aanval op Gaza
 
Bericht van de organisatoren
Foto's hieronder
 
Amsterdam, 3 januari 2009 - Duizenden mensen hebben vandaag in Amsterdam gedemonstreerd tegen de aanhoudende Israëlische bombardementen op Gaza. De organisatoren zijn zeer tevreden over de opkomst en het goede verloop van het protest.
 
De demonstratie, die gedragen werd door een breed platform van meer dan 30 organisaties, begon om 13:00 uur met een manifestatie op het Museumplein in Amsterdam. Onder de sprekers waren onder andere Tweede Kamerleden Mariko Peters (GroenLinks) en Harry van Bommel (SP) en verder vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties, waaronder de Palestijnse Gemeenschap Nederland, Al Awda, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Milli Gorus, Een Land Een Samenleving, UMMAO, DIDF en HTIB en de Internationale Socialisten. Ook waren er optredens van de Palestijnse muziekgroep Hanin, het kinderkoor Al Wahda en rapper Appa.
 
Tijdens de protestmars die volgde op de manifestatie groeide het protest verder aan, tot een stoet die de straat van het Muntplein tot het Weteringcircuit volledig vulde. Het protest viel samen met demonstraties in een groot aantal andere steden in de wereld, waaronder Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Brussel, Cairo en Tel Aviv.
 
De organisaties die opriepen tot het protest zijn (o.a.):
 
Al Awda, Anti-imperialisme Platform, DIDF, Een Ander Joods Geluid (EAJG), ICAD, ICAW, HTIB, Internationale Socialisten, Keerpunt, KMAN, Marokkaanse Raad Zeeburg, Milli Gorus Nederland, NCPN, Nederlands Palestina Komitee (NPK), Olijfboomcampagne ‘Houd Hoop Levend’, Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), Palestinian Human Rights Foundation RASED, Peace-Actie, People's Artist Network, PlateForme Intercontinentale des MRE, PPMS, PRIME, Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland, SAP/Grenzeloos, SMVA, Stichting Palestijnse Vrouwen in Nederland, Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO), VIA, Vrouwen in het Zwart Nederland, Wijblijvenhier.nl
 
demonstratie
 
demonstratie
 
demonstratie
 
demonstratie
 
demonstratie
 
demonstratie
 
demonstratie
 
Foto's door Wim Lankamp
 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2009 |