menu
spacer
 
| de vredessite / nieuws 2009 |
 
 
 
Tijdens de Nacht van de Vrede
Jan Pronk geeft stokje over: "Doe het beter dan mijn generatie"

 
Nacht van de Vrede Persbericht van IKV Pax Christi
 
Amsterdam, 21 september 2009 - Tijdens de Nacht van de Vrede in Odeon, Amsterdam is met de Lancering van Pax-it een nieuwe vredesvechters generatie gelanceerd. Temidden van 400 jongeren betrad Jan Pronk een boksring en gaf hij na vele trouwe dienstjaren het stokje door aan de jongeren van Pax-It. Pax-it is het ‘brutale broertje’ van vredesorganisatie IKV Pax Christi: Pax-it is eigenzinnig, ondernemend en bevlogen. Volgens Pax-it is een betere wereld vooral ook een veilige wereld. Oorlog en geweld ontwrichten de mogelijkheden van mensen in conflictgebieden. Daarom zetten Pax-it zich in voor vrede, onder het motto Rebel with a cause.
 
Volgens Pronk liggen er overal kansen, “Doe het beter dan mijn generatie”, sprak hij. “Je moet ook protesteren tegen onrecht. Lief zijn voor elkaar is te makkelijk.” Zie ook het filmpje op Nederland P.
 
Nacht van de Vrede De Nacht van de Vrede is een initiatief van IKV Pax Christi in samenwerking met het NCDO. Worldconnectors Tariq Ramadan en Ruud Lubbers openden een Suikerfeest. Tijdens een debat, geleid door Isolde Hallensleben, spraken o.a. staatssecretaris Jack de Vries en Obama-strateeg Kirsten Verdel over de rol die Nederland zou moeten innemen ten opzichte van het vredesbeleid van Obama.
 
De Nacht van de Vrede was het slotstuk van de, door de VN uitgeroepen, internationale Dag van de Vrede.
Foto's: Thijs de Lange
 

 
Noten voor de pers
 
Voor meer informatie: Mayke Smit 06 - 48 10 28 82

 
 
terug/back | de vredessite / nieuws 2009 |