Vredesduif met olijftak in snavel.

Boekpresentatie 'Boemerang'

13-10-2016 Zaterdagmiddag 29 oktober a.s. presenteert het bestuur van Huis van Erasmus, ter afsluiting van de Erasmusweek 2016, het boek 'De boemerang van oorlog en geweld'. Deze presentatie zal plaats vinden in de Desideriuszaal van de Rotterdamse Bibliotheek van 14.00 - 16.00 uur..

 

Boekpresentatie - De Boemerang van Oorlog en Geweld, zaterdag 29 oktober, 14.00 tot 16.00 uur, Desideriuszaal, Bibliotheek Rotterdam

 

Zaterdagmiddag 29 oktober a.s. presenteert het bestuur van Huis van Erasmus, ter afsluiting van de Erasmusweek 2016, het boek De boemerang van oorlog en geweld. Deze presentatie zal plaats vinden in de Desideriuszaal van de Rotterdamse Bibliotheek van 14.00 tot 16.00 uur
Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan Prof. Dr. Kees Schuyt, socioloog en jurist, die in zijn publicaties vaak verwijst naar het belang van geweldloze conflicthantering. Hij zal een reactie op het boek geven. Hierna volgt het podiumgesprek Geloven in de utopie o.l.v. de humanisticus Reine Rek waaraan drie gesprekspartners deelnemen. Daarbij zullen ook de aanwezigen in de zaal nadrukkelijk betrokken worden.

 

Anno 2016 worden we helaas geconfronteerd met een verslechterde internationale politieke situatie. Dreiging, geweld en agressie alom. Daarom besloot het bestuur over de huidige oorlogstoestand in de wereld deze geactualiseerde samenspraak, uitgaande van Erasmus' Dulce Bellum Inexpertis, in boekvorm uit te geven.

In het boek met de ondertitel Een hedendaagse samenspraak rond Erasmus' visie op oorlog en vrede wordt de tekst van Erasmus aan de hand van tien thema's geconfronteerd met hedendaagse teksten uit literatuur en media. Verder zijn bijdragen van betrokken medestanders, waaronder enkele wetenschappers, een oud-diplomaat en kunstenaars, opgenomen. Het boek is rijk geïllustreerd met afbeeldingen van Woldhek, Goya, Masereel en Käthe Kollwitz, aangevuld met recente tekeningen van schoolkinderen.


Nadere informatie is te vinden op de website www.huisvanerasmus.nl

Stichting Huis van Erasmus