Vredesduif met olijftak in snavel.

Bordspellen met vredesthema

16-12-2022 Bordspellen zijn populair maar meestal niet erg vreedzaam. Dit ligt anders bij de spellen die in de webshop van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid te koop zijn. Die hebben wereldvrede als thema en zijn bovendien niet-competitief. Alle speler winnen of alle spelers verliezen. Nu zijn alle vier de titels weer leverbaar en binnenkort komen daar nog twee bij.

 

Dit zijn de spellen:


Vrede in onze Tijd (Engels met Nederlandse spelregels)

De spelers vertegenwoordigen elk een land. Ze helpen elkaar te zorgen voor duurzame verhoudingen binnen en tussen hun landen. Zo proberen ze oorlogen te voorkomen. Als er toch oorlog uitbreekt, hebben ze allemaal verloren.
Vanaf 12 jaar, 6-18 spelers. Prijs  15,-.

Ploegscharen (Engels met Nederlandse spelregels)
In dit spannende spel werken de spelers samen om de wapens om te smeden tot ploegscharen. Het komt aan op strategisch inzicht en een beetje geluk.
Vanaf 9 jaar, 1-8 spelers. Prijs  29,-.


Ufo (geheel Nederlandse uitvoering)
Je komt van een andere planeet en stort neer op aarde. Gebruik je speciale krachten, zonder geweld te gebruiken, om weer weg te komen.
Vanaf 8 jaar, 2-4 spelers. Prijs  24,-.

Wereldspel (Engels met Nederlandse spelregels)
Samen de wereldproblemen oplossen en zo voorkomen dat er een wereldoorlog uitbreekt. Een spel dat uitnodigt tot nadenken en inventiviteit.
Vanaf 10 jaar, 2-6 spelers. Prijs  26,-.

Verzendkosten: 7 euro ongeacht het aantal spellen.

Bestellen kan bij de webshop van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid