Vredesduif met olijftak in snavel.

Burgerschapsvorming

24-3-2020 Voor een bijdrage aan "burgerschapsvorming" in het onderwijs ontwikkelde "Huis van Erasmus" nieuw lesmateriaal, uitgaande van zijn leerwerkschrift Erasmus voor de Klas. Het bestaat uit modules die los van elkaar te gebruiken zijn. De modules bieden veel interactie en nodigen uit tot een open dialoog met elkaar en tot kritisch denken, zelfreflectie.

 

De behandeling van de modules kan in elk gewenst tempo worden behandeld. De teksten behandelen diverse thema's, waarbij enerzijds citaten van Erasmus worden gebruikt, en anderzijds de dagelijkse realiteit wordt besproken en bevraagd. Naast deze werkwijze zijn er bij de modules ook z.g. actieve werkvormen beschikbaar, een spel of oefening, die aanvullend kunnen zijn bij de behandelde stof. De leerkracht kan deze inzetten op een moment dat zij/hij daarvoor geschikt acht.

Wij zijn naarstig op zoek naar mensen die kunnen bijdragen aan het lesgeven in het kader van burgerschapsvorming waartoe scholen wettelijk verplicht zijn. Voor dit lesgeven zal voor een bescheiden financiŽle vergoeding worden gezorgd. Veel informatie over modules en handleiding kunt u vinden op www.huisvanerasmus.nl.

Indien u geÔnteresseerd bent kunt u contact opnemen met:

Algemeen: Sander van Reedt Dortland 06 - 54 34 19 56

Didactisch: Louise Langelaan 06 - 53 17 86 16

Bron: Huis van Erasmus