Vredesduif met olijftak in snavel.

CPT vredescongres

6-8-2021 25 september 2021 18-22 uur meer informatie
Ter ere van het 35 - jarig bestaan van Christian Peacemaker Teams organiseren wij een online vredescongres. Wij nodigen iedereen uit om ruimte te maken voor collectieve bevrijding en 35 jaar vredeswerk met ons te vieren.

 

We bieden een avond met afwisselend programma, waarin u zal horen van de Ierse dichter en Theoloog Pádraig Ó Tuama, onze teams kan ontmoeten, workshops kan volgen, genieten van muziek, en kan bieden op de stille veiling.

 

Wij hopen van harte u te mogen verwelkomen!

 

Wat staat u te wachten:


Pádraig Ó Tuama

Ierse dichter en theoloog Pádraig Ó Tuama werkt voornamelijk met de thema's taal, macht, conflict en religie. Hij heeft vier boeken uitgebracht, poëzie en proza:

 

- Daily Prayer with the Corrymeela Community

- In the Shelter (in het Nederlands uitgebracht als Verhalen van liefde en alles wat schuurt)

- Sorry for your Troubles

- Readings from the Books of Exile

 

Hij presenteert de podcast 'Poetry Unbound' voor On Being Studio's waar hij werkt aan de integratie van kunst en theologie in het dagelijkse en publieke leven. Van 2014 tot 2019 was hij leider van de Corrymeela gemeenschap, Ierlands oudste vredes- en verzoeningsgemeenschap.

 

Workshop geweldloosheid
Geweld en onderdrukking zijn dagelijks onderdeel van ook onze gemeenschap. Steeds meer mensen willen hier iets aan doen en gaan de straat op om op te staan voor gerechtigheid. Demonstratie en geweldloze actie zijn essentieel om verandering te bewerkstelligen.

Maar als je de straat op gaat kom je ook tegenkrachten tegen. Daarom delen wij vaardigheden voor de-escalatie zodat je je doelen bereik en de deelnemers veilig houdt. Deze workshop is vooral gericht op het de-escaleren van tegendemonstranten en gewapende autoriteiten.

 

Workshop onderdrukking ongedaan maken
Onderdrukking ongedaan maken is een constant en cruciaal onderdeel van het werk van CPT. Wij committeren ons hier volledig aan. Ons werk gaat uit van het principe dat onderdrukking leidt tot geweld, en dat het noodzakelijk is om onderdrukkende systemen aan te pakken om vrede te bewerkstelligen. Deze workshop is een uitnodiging om samen te leren en de mogelijkheden en sensibiliteit te ontwikkelen om in het dagelijks leven bij te dragen aan het ongedaan maken van onderdrukking.

 

Stille veiling
In deze unieke virtuele veiling krijgt u de kans te bieden op persoonlijke ervaringen waar u gewoon in uw eigen woonkamer van kan genieten. Van een een-op-een gesprek met een teamlid tot een ondergrondse hiphop graffiti rondleiding in Amman (Jordanië), wij bieden voor ieder wat wils. Bieden kan vanaf 1 september 17:00 en sluit op 27 september om 03:00.

 

Inschrijven via de website van CPT Nederland

Christian Peacemaker Teams - Nederland