Vredesduif met olijftak in snavel.

Europese convergence

3-2-2020 De convergence van CPT (Christian Peacemaker Teams) verzamelt geļnteresseerden vanuit heel Europa voor een festival van activisme rondom vrede en gerechtigheid. Dit jaar is het thema: "Vrede doen door het ongedaan maken van onderdrukking" .

 

De convergence is een mooie kans om te leren van praktijkverhalen over vredesopbouw over de hele wereld op basis van geloof. De focus hierbij zal liggen op het Europese programma Aegean Migrant Solidarity (AMS), dat opereert vanaf het Griekse eiland Lesbos.

 

Iedereen is welkom om meer te leren over het werk van CPT. De voertaal tijdens de Convergence is Engels.

 

Programma
Donderdag 11 juni
Avond - informele kennismaking, nabespreking van demonstraties in Parijs*

 

Vrijdag 12 juni
Ochtend - Wat gebeurt er op Lesbos?
Middag - Twee sessies: Wat kunnen wij doen? En activeer je lichaam!
Avond - Lezing: " Vrouwenrechten en vredesopbouw" door Juliane Assmann
Late Avond - muziek en goede gesprekken


Zaterdag 13 juni
Ochtend - Onderdrukking ongedaan maken
Middag - Zwemfeestje!
Avond - "Worsteling voor gerechtigheid op de Egeļsche eilanden" Voordracht van korte verhalen en gedichten door Rūnbir Serkepkanī.
Late avond - muziek en goede gesprekken

 

Zondag 14 juni
Ochtend - kerkdienst, thema: de spirituele dimensie van verzet

 

Kosten en registratie
Wij vragen de deelnemers € 50,00 bij te dragen om de kosten van de organisatie te dekken. Mochten de kosten een belemmering zijn neem dan contact met ons op. Registreren als deelnemer kan via dit online formulier

 

Voor vragen kan contact opgenomen worden via Jakob Fehr (fehr@dmfk.de) of David Lapp Jost (david.lapp-jost@dmfk.de) het verzoek is om uw mail in het Engels te sturen.

 

* Over de actie in Parijs
De convergence weet zich nauw verbonden met de organisatie "Stop Fuelling War" en andere activisten die zullen gaan demonstreren tegen de Eurosatory wapenbeurs in Parijs van 8 tot en met 13 juni. Hier zullen ook een aantal CPT'ers bij aanwezig zijn. Geinteresseerden zijn van harte welkom zich hierbij aan te sluiten!

 

We raden iedereen aan om meer te weten te komen over het werk van www.stopfuellingwar.org en hun acties te ondersteunen.

 

Ter info: Het is mogelijk om tot donderdagochtend in Parijs deel te nemen aan de demonstraties en dan met ons met TGV van Parijs naar Bammental te reizen om de convergence mee te maken. Via het registratieformulier kan dit collectief geregeld worden.

cpt-nl.org/evenement/europese-convergence