Vredesduif met olijftak in snavel.

Dam tot Damloop

2-8-2018 Om aandacht te vragen voor het werk dat Peace Brigades International verricht is nu de 'Veilige kilometer Challenge' gestart. PBI loopt mee met de Damloop by Night en Dam tot Damloop om 'veilige kilometers' op te halen voor mensenrechtenverdedigers. U kunt PBI steunen door zelf mee te lopen of een renner te sponsoren.

 

Over de hele wereld staan mensenrechtenverdedigers onder grote druk vanwege hun werk op het gebied van mensenrechten. Ze worden bedreigd, gecriminaliseerd of zelfs vermoord. Dit geldt vaak ook voor hun familie. Met succes biedt PBI hen al meer dan 30 jaar geweldloze bescherming en zorgen zij voor veilige kilometers.

Sponsor een renner

Ga naar onze PIF-world pagina en ondersteun vandaag nog een mensenrechtenverdediger!
We hebben jouw hulp nodig in het ondersteunen van onze mensenrechtenverdedigers. Sponsor een renner, draag bij aan ons doel of begin je eigen fondsenwerving voor PBI! Zo kunnen er meer journalisten, activisten, advocaten, artiesten en andere mensenrechtenverdedigers hun werk veilig en effectief voortzetten. Om te sponsoren, klik hier!

Ren met ons mee!

Wil jij op je hardloopschoenen mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd (en uitverkocht!) startbewijs voor het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee aan de Veilige Kilometer Challenge en loop mee met PBI in de Damloop by Night of Dam tot Damloop.

Op 22 en 23 september 2018 vinden de Damloop by Night en Dam tot Damloop plaats. Peace Brigades International doet met twee teams van ieder 10 deelnemers mee aan beide runs. Met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

Damloop by Night
Het parcours over 5 Engelse Mijl gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Onderweg geeft de muziek je een extra boost om deze 8 km te voltooien.

Dam tot Damloop
Het parcours over 10 Engelse Mijl loopt onder andere via de unieke passage door de IJtunnel, Amsterdam-Noord en de Zuiddijk in Zaandam met uiteindelijk na 16 km de prachtige finish op de Peperstraat in Amsterdam. De finish wordt gevolgd door een slotfeest in het Dam tot Dam Park.

Wat kunnen wij je bieden?

Een startnummer met naam

Verzorging voor en na de loop

Berging van persoonlijke spullen

PBI Shirt

Jouw persoonlijke crowdfundpagina

Bootcamp sessie

Een kans om persoonlijk een bijdrage te leveren aan de bescherming van mensenrechtenverdedigers

Wat moet je doen?
Wanneer je deelneemt wordt er gevraagd om door middel van sponsoring minimaal 100 op te halen. Dit kan je gemakkelijk doen via jouw eigen netwerk en met een persoonlijke crowdfundpagina. Met dit geworven bedrag kan PBI Nederland in samenwerking met de projectlanden werken aan de veiligheid van mensenrechtenverdedigers. Dit wordt gedaan door middel van:

1. Werving, training en begeleiding van projectvrijwilligers in het veld

2. Creren en behouden van steunnetwerken voor de projecten;

3. Lobby en advocacy door middel van onderhoud, versteviging en uitbreiding van het (politieke) steun netwerk.

Bron: Peace Brigades International