Vredesduif met olijftak in snavel.

21 september Day4peace

30-6-2008 Onlangs werden op een door People Building Peace georganiseerde bijeenkomst de plannen voor 21 september Day4peace besproken. Dat zijn er heel wat.

 

De bedoeling is dat Day4peace, de nieuwe naam voor Peace One Day, elke 21 september meer allure krijgt. Voor 2008 zijn er al aardig wat plannen.

Omdat 21 september dit jaar op een zondag valt, wordt extra aandacht besteed aan kerkgangers en voetballers. Voetballers zouden in de stadions het vredesteken kunnen maken en van kerktorens zou de vredesvlag kunnen wapperen. Iedereen wordt trouwens opgeroepen om de vredesvlag uit te steken. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Omslag: www.omslag.nl.

Pais organiseert in Sittard een vredesfeest met zang en dans. Volledig programma: www.vredesbeweging.nl/info/affiche_beter_geweldloos.pdf. In Zutphen heeft het Vredesplatform Zutpen een uitgebreid programma, IKV-Pax Christi organiseren een Nacht van de Vrede en War Child wil een levend vredesteken maken bij de start van de Dam tot Dam-loop. Zo zijn er nog meer plannen. Er wordt gewerkt aan een speciale website: www.day4peace.nl waar alle activiteiten op komen.+

30-6-2008