Vredesduif met olijftak in snavel.

Game over oorlog in SyriŽ

5-11-2018 Het project Verhaal van een vluchteling van vredesorganisatie PAX en Critical Mass komt met een educatieve serious game die door iedereen gratis te spelen is. De game is vanaf 6 november in de lucht via www.verhaalvaneenvluchteling.nl/seriousgame.

 

De game wordt op 5 november gelanceerd in de Nacht van de VN. Tijdens dit event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam spelen 100 mensen tegelijk de game en kan er aansluitend in het World Cafť gesproken worden met de makers van de game en vluchtelingen uit SyriŽ.

In de spannende en rijk geÔllustreerde game leer je alles over de tragische oorlog in SyriŽ, gezien door de ogen van 15 verschillende personages. Wie de game speelt, trekt op met een van hen en komt voor ingrijpende dilemma's te staan. De personages zijn allemaal Syrisch maar vertegenwoordigen de enorme religieuze, etnische en culturele diversiteit van SyriŽ. Ze nemen je mee in hun leven onder de dictatuur, tijdens de revolutie en de oorlog en ze laten je de impact ervan zien. Wie de game speelt ziet de moeilijke keuzes, waaronder vluchten, waar mensen in oorlogsgebieden voor komen te staan.

De game maakt onderdeel uit van het scholenproject Verhaal van een vluchteling. Dat bestaat verder uit een klassenbezoek van een Syrische vluchteling en een docententraining over hoe om te gaan met maatschappelijke gevoelige onderwerpen. Kijk op www.verhaalvaneenvluchteling.nl.

Bron: PAX