Vredesduif met olijftak in snavel.

Freedom Flotilla Rotterdam

24-7-2023 Freedom Flotilla-schip de Handala legt komende dinsdag 25 juli aan in de Veerhaven in Rotterdam. De opvarenden van het Noorse schip protesteren met een vijf maanden durende tocht tegen de blokkade van de Gazastrook door IsraŽl. De dagen erna zijn er debatten en kinderactiviteiten in de stad.

 

De Handala wordt dinsdagavond 25 juli ontvangen door Rotterdamse vredesactivisten en Palestijnen in Nederland.

Woensdag 26 juli 20:00 - 22:00 uur (inloop 19:30)
Locatie: Wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72 in Rotterdam Delfshaven

Paneldiscussie met de Palestijns-Nederlandse Ismail Ziada uit Gaza, de IsraŽlische vredesactivist Eitan Bronstein Aparicio (Zochrot) en Thomas van Gool (Pax) over internationaal recht en verdragen in de strijd tegen de bezetting van Palestina. De discussie wordt geleid door Loes de Kleijn, die regelmatig bewustwordingscampagnes organiseert voor artsen in Nederland en Palestina. Met toelichting van een lid van de bemanning van de Flotilla en met spoken word van Soraya Speaking.

Donderdag 27 juli 14:00 - 18:00 uur
Locatie: Grote Kerkplein (bij regen in naastgelegen gebouw de Heuvel)

Solidariteitsmarkt en kinderactiviteiten met onder andere workshops schilderen, kinderrechten, stop motion (neem je mobiel mee!), leren Dabke dansen, informatiemarkt, Palestijnse hapjes en de verkoop Palestijnse producten. Verschillende sprekers zoals de bemanning van de Freedom Flotilla zijn aanwezig. Onthulling van het straatnaambord 'Gazaplein'.

Vrijdag 28 juli 12:00 - 15:00 uur
Locatie: Veerhaven, Rotterdam

Rondleidingen op het schip de Handala en ontmoetingen met de opvarenden.

Op zaterdag 29 juli vertrekt het schip weer en zwaaien we ze uit. Voor verdere informatie email: info@rotterdamvoorgaza.nl

Bron: BDS-NL