Vredesduif met olijftak in snavel.

WRI veroordeelt Israël

31-5-2010 War Resisters' International heeft n.a.v. de Israëlische aanval op schepen met hulpgoederen voor Gaza een verklaring uitgegeven. Daarin noemt zij de aanval, die vele vredesactivisten het leven kostte, meedogenloos en misdadig.

 

Enkele passages uit de verklaring:

Bij de organisatie van het konvooi waren verschillende leden van de WRI betrokken. We weten daarom zeker dat het hier ging om een geweldloze actie van vredesactivisten. De suggestie van betrokkenheid van Hamas en Al Qaeda is dan ook absurd en niets meer dan Israëlische propaganda.

De gedode vredesactivisten achtten hun leven niet belangrijker dan dat van Palestijnen. Ze zijn alleen meer zichtbaar. De meedogenloze misdadigheid van deze aanval op ongewapende schepen met geweldloze activisten, die niets anders poogden te doen dan humanitaire hulp verschaffen, toont aan hoezeer Israël zich boven internationale normen verheven voelt.

De WRI roept eens temeer op :
* tot terugtrekking van investeringen uit bedrijven die Israël steunen,
* tot een boycot van producten van instellingen die zich identificeren met de Israëlische staat en steun aan de fair trade producten van de Palestijnse coöperaties,
* tot steun aan de oorlogstegenstanders in Israël zelf,
* tot steun aan Palestijnen die volharden in geweldloze strategieën in hun strijd voor recht en vrijheid.

De complete tekst vindt u hier: www.wri-irg.org/node/10274+

Bron: WRI, 31-5-2010