Vredesduif met olijftak in snavel.

Huisuitzettingen in Jeruzalem

23-6-2021 Aidoun, Ambassade van Vrede Vlaardingen en PAX hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst in solidariteit met de bevolking van Jeruzalem die strijdt tegen huisuitzettingen. Het recent afgekondigde staakt-het-vuren in Israël en Palestina heeft de grondoorzaken van het conflict niet doen verdwijnen.

 

Het Israëlische beleid van annexatie, onderdrukking en demografische verandering in Oost-Jeruzalem gaat door. Bewoners van de wijk Sheikh Jarrah dreigen nog steeds hun huizen uitgezet te worden, net als bewoners van andere wijken in Oost-Jeruzalem, zoals Silwan.

 

Ter ondersteuning van en in solidariteit met de bewoners van Jeruzalem organiseren we een bijeenkomst in Vlaardingen en via Zoom met een aantal activisten uit Jeruzalem, zodat we rechtstreeks van hen kunnen horen wat er aan de hand is en wat wij kunnen doen.

 

De volgende sprekers zullen vanuit Jeruzalem via Zoom deelnemen:

Asala Abu Hasnah: Studente aan de universiteit en inwoner van de wijk Sheikh Jarrah / Jeruzalem

Amani Odeh: Arts en politiek activist, een inwoner van de wijk Al-Bustan / Jeruzalem

Zakaria Odeh: Mensenrechtenactivist, coördinator van de Burgercoalitie voor Palestijnse Rechten in Jeruzalem

Hosni Abu Hussein: Advocaat, verantwoordelijk voor de verdediging van de families van Sheikh Jarrah

Munir Nuseibah: Directeur van het Community Action Center en van de mensenrechten clinic aan de rechtenfaculteit van de Al-Quds University

 

Het gesprek zal geleid worden door Marjolein Wijninckx van landelijk PAX.

 

Datum en tijd: zaterdag 26 juni 2021, 16:00-18:00

Adres: De Windwijzer Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen.

 

U kunt de bijeenkomst meemaken, door of persoonlijk aanwezig te zijn in De Windwijzer of via Zoom.

In De Windwijzer houden we ons aan de Corona-adviezen en -richtlijnen. Daarom is er plaats voor maximaal 35 mensen, de anderhalvemeterafstand blijft van toepassing en opgave vooraf nodig.

 

Als u kunt instemmen met de intentie van deze bijeenkomst en eraan wilt deelnemen, meldt dan uw deelname en uw keuze(s) om de bijeenkomst in De Windwijzer of via Zoom mee te maken per email (ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl) aan PAX Ambassadestad van Vrede Vlaardingen. U krijgt de link om digitaal via Zoom de bijeenkomst te volgen of een uitnodiging voor het persoonlijke bijwonen van de bijeenkomst in De Windwijzer.

Bron: Ambassade van Vrede in Vlaardingen