Vredesduif met olijftak in snavel.

Journalist voor de Vrede

7-9-2018 Het Humanistisch Vredesberaadheeft de ereprijs "Journalist voor de Vrede" voor 2017/2018 toegekend aan Rudi Vranckx, conflictjournalist van de VRT. Rudi Vranckx draagt al bijna dertig jaar met zijn reportages bij aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid door onvermoeibaar en met grote objectiviteit steeds weer te tonen wat gewapende conflicten met mensen doen.

 

De prijs is uitgereikt op zondag 9 september in een bijeenkomst in samenwerking met "Enschede voor Vrede" in Filmtheater Concordia te Enschede. De prijs is aan Rudi Vranckx uitgereikt door Sinan Can, de vorige prijswinnaar. De film "De verloren kinderen van het kalifaat" van Sinan Can is vertoond, gevolgd door discussie.

 

De ereprijs voor de "Journalist voor de Vrede" wordt elke twee jaar door het Humanistisch Vredesberaad toegekend aan een journalist, programmamaker, publicist of cartoonist in het Nederlandse taalgebied die door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving bijgedragen heeft tot een cultuur van vrede en rechtvaardigheid. In het verleden werd de prijs elk jaar toegekend, maar vanaf 2012 eens in de twee jaar. De wisselprijs is een kunstwerkje met de namen van de prijswinnaars daarin gegraveerd.

 

Eerder is de prijs onder meer toegekend aan Koert Lindijer, Minka Nijhuis, Huub Jaspers, Nicole le Fever, Gie Goris, Jan Eikelboom en Sinan Can.

Bron: Humanistisch Vredesberaad