Vredesduif met olijftak in snavel.

Journalist voor de Vrede 2020

16-9-2020 Zaterdag 19 september zal de ereprijs Journalist voor de vrede 2020 worden uitgereikt door de prijswinnaar 2018: Rudi Vranckx, programmamaker van de Belgische VRT. Dit in aanwezigheid van de burgemeester van Zoetermeer in het Stadstheater. Vooraf gaat de ingekorte vertoning van de documentaire: "From Mosul with love", van Rudi Vranckx.

 

Journalist voor de Vrede is een tweejaarlijkse prijs ingesteld door het Humanisisch Vredesberaad. De prijs wordt toegekend aan journalisten, publicisten, programmamakers, filmers of cartoonisten werkend in het Nederlandse taalgebied in genoemde periode. Ook onderscheiden deze journalisten zich door onderwerpkeuze, stijl, waarheidsvinding en onderzoek waardoor zij een bijdrage leveren aan een cultuur van vrede, rechtvaardigheid en geweldloosheid.

 

Eerder werd de prijs toegekend aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour, Ramsey Nasr, Koert Lindijer, Arnold Karskens, Minka Nijhuis, Huub Jaspers, Nicole Le Fever, Gie Goris, Jan Eikelboom, Sinan Can, Rudi Vranckx.

 

De uitreiking vindt dit jaar plaats in samenwerking met ILOZ, de organisatie van kerken, levensovertuigingen en culturele gemeenschappen in Zoetermeer.

 

Plaats: Stadstheater, Theaterplein 10, Zoetermeer

Tijd: 19 september 2020, 15 uur

Aanmelden: info@humanistischvredesberaad.nl

Bron: Humanisisch Vredesberaad