Vredesduif met olijftak in snavel.

Atoomwapens de wereld uit

30-8-2021 De Stichting Vredeseducatie maakte in samenwerking met Burgemeesters voor Vrede de flyer 'Atoomwapens de wereld uit!' voor kinderen en jongeren die de burgemeesters een handje willen helpen. Voor docenten en begeleiders is er een handleiding. Goed te gebruiken in de Vredesweek van 19 - 26 september 2021.

 

De Nederlandse Vereniging voor Medische Polemologie was er eveneens bijj betrokken.

 

Uit de inleiding van de docentenhandleiding:

 

Burgemeesters voor Vrede
In Nederland zijn 145 burgemeesters lid van Mayors for Peace. Een wereldwijde organisatie van Burgemeesters voor Vrede. Zij maken zich zorgen over atoomwapens, die op meer dan 100 plekken op de wereld zijn opgeslagen en klaar liggen voor gebruik. Het moet afgelopen zijn met die atoomwapens, vinden de burgemeesters. "Er staan kernwapens op onze steden gericht, maar wij willen geen doelwit zijn. Aan een rampenplan hebben we niets als er een atoombom ontploft".

 

Dokters voor vrede
"Dokters kunnen niet meer helpen als er een atoombom valt, want dan ligt alles in puin". Dat zegt de wereldorganisatie van dokters voor vrede. "Daarom moeten we voorkomen dat atoomwapens worden gebruikt. Het enige medicijn dat echt helpt tegen atoomwapens is een verbod". Dat is de boodschap die dokters geven aan de leiders van de wereld.

 

Wil jij jouw burgemeester helpen om atoomwapens de wereld uit te krijgen?

Kom in actie voor vrede!

Lees de Flyer "Atoomwapens de Wereld uit".

 

Downloads:

flyer

docentenhandleiding

30-8-2021