Vredesduif met olijftak in snavel.

Kernwapenverbod vieren

20-1-2021 De internationale vredesorganisatie IFOR roept op om op 22 januari het inwerking treden van het VN-verdrag, dat kernwapens immoreel en onwettig verklaart, te vieren met acties. De belangrijkste actie is het om 12 uur 's middags luiden van bellen en klokken.

 

Tekst van de oproep:

 

Op 22 januari 2021 is het middaguur (uw plaatselijke tijd) het moment dat we u vragen om het Verdrag te vieren en lawaai te maken voor de vrede. We willen graag dat u een bel vindt en die laat klinken!


Of het nu gaat om uw Tibetaanse Tingsha Cymbals, het regelen van een lokale kerkklok, of gewoon op uw stoepje gaan staan met een pan en lepel, dit is een moment om een monumentale gebeurtenis te vieren.


Zoek een bel, laat die klinken en stuur een foto of video naar onze Facebook-evenementenpagina of stuur een e-mail naar office@ifor.org.

 

Deze eenvoudige actie, die mogelijk is ongeacht de Covid-status van uw land, is er één die iedereen kan uitvoeren. Het helpt ons eraan te herinneren dat het miljoenen mensen over de hele wereld zijn, zoals u, die het verdrag mogelijk hebben gemaakt.

 

Als u deel uitmaakt van een lokale vredes- of religieuze groepering, nodig hen dan ook uit om mee te doen. Deel de bellen op het middaguur en moedig hen aan om deel te nemen.

 

Meer info

Bron: IFOR