Vredesduif met olijftak in snavel.

Beeld van Martin Luther King

10-2-2020 Zonder dat iemand het wist, is er op 15 januari een bronzen beeld van Martin Luther King geplaatst in het naar hem genoemde park in Amsterdam. Het 1,2 m hoge beeld is omarmd door duizenden Amsterdammers en de gemeente: het mag blijven staan.

 

Naar aanleiding van de guerrilla pop-up expo Monument for Martin Luther King, werd er medio 2018 een traject gestart om een bronzen beeld van Martin Luther King in het park te realiseren. Uit een peiling in stadsblad De Echo bleek dat ook de bewoners van stadsdeel Zuid enthousiast waren over het idee van een groot bronzen beeld in het park.

 

Met de betrokken partijen werd in het MLKpark gezocht naar een geschikte plek en deze zou voorgelegd worden aan buurtbewoners en gebruikers van het park tijdens een informatiemiddag met thee en warme chocolade. Maar het project liep steeds meer vertraging op, totdat er helemaal niets meer gebeurde.

 

Conceptueel kunstenaar Airco Caravan (pseudoniem van Maria Koning) doorbrak de impasse en zorgde, zonder toestemming en vergunning, voor vervaardiging en plaatsing.

10-2-2020