Vredesduif met olijftak in snavel.

Vredesblok Klimaatmars 19 juni

10-5-2022 Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op in Rotterdam voor een #Klimaatmars. Stop Wapenhandel organiseert een Vredesblok in deze mars. In het vredesblok willen we zichtbaar maken dat we samen optrekken voor vrede, klimaatrechtvaardigheid en bescherming van vluchtelingen. Sluit je aan!

 

Het geweld in Oekraine maakt eens te meer duidelijk hoezeer oorlog en fossiele brandstof met elkaar verbonden zijn. Dat geldt niet alleen voor Russische olie en gas waarmee Poetin's oorlog wordt gefinancierd. Dat geldt ook voor de fossiele brandstoffen waar de westerse economie op draait. Krijgsmachten worden ingezet voor bescherming van grondstoffen voor een onduurzame economie. Mensen op de vlucht worden tegengehouden bij gemilitariseerde grenzen.

 

Ook zijn krijgsmachten zelf grote klimaatvervuilers; het zware materieel van landmacht, luchtmacht en marine zuipt fossiele brandstof en schone alternatieven zijn niet voorhanden. Door oorlog en de verhoging van wapenbudgetten neemt deze vervuiling toe.

 

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, droogte en bosbranden bedreigen de natuur en leiden in sommige landen tot honger. De klimaatcrisis heeft grote gevolgen voor al het leven op aarde. Wij eisen concreet en rechtvaardig klimaatbeleid!

 

We verzamelen met het Vredesblok om 12:45 uur, plek wordt nader bekend gemaakt. De klimaatmars begint op de Binnenrotte om 13:00 uur. Het wordt een mars en een eindprogramma met speeches en muzikale optredens.

 

Zie ook https://stopwapenhandel.org/vredesblok-klimaatmars/

Vredesblok Klimaatmars op facebook https://fb.me/e/2xHiBo2Wj

Bron: Stop Wapenhandel