Vredesduif met olijftak in snavel.

Webinar kolonisme

21-4-2020 Noord-Amerika en Palestina zijn duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Ondanks deze fysieke afstand, is er een vergelijkbare strijd tegen kolonisme gaande.

 

Onze partners op beide locaties hebben te maken met vergaande surveillance, beperking van bewegingsvrijheid, checkpoints, geweld door leger en politie, gevangenhouding, verdrijving uit hun woonomgeving, diefstal en vernietiging van natuurlijke bronnen en het uitwissen en overnemen van culturele gebruiken. In dit webinar deelt Rachelle Friesen (Coördinator van CPT Canada) haar ervaringen met het leven in Palestina en Noord-Amerika. Zij zal aan de hand van kaarten, persoonlijke verhalen en politicologie inzichtelijk maken hoe structureel kolonisme in de samenleving aanwezig is en hoe je je er tegen kan verzetten.

 

Rachelle Friesen is vanaf 2017 betrokken bij CPT, op dit moment als Coördinator voor Canada. Daarvoor werkte zij 5 jaar als vredeswerker in Bethlehem, Palestina. Bij haar terugkeer naar Canada bestudeerde zij de overeenkomsten tussen kolonisme door Canada en Israel aan universiteit van York. Rachelle faciliteert geweldloosheidstrainingen en heeft als mensenrechtenwaarnemer gewerkt in Koerdistan, het grensgebied tussen de VS en Mexico en Canada. Op dit moment woont zij in Toronto, Canada dat traditioneel behoort tot het land van vele oorspronkelijke gemeenschappen, zoals de Mississaugas of the Credit, de Anishabeg, de Chippewa, de Haudenosaunee en de Wendat.

 

Het webinar vindt plaats om middernacht (6 pm EST) in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 april. De voertaal is Engels. Registreren kan via deze link

cpt-nl.org/evenement/webinar-van-noord-amerika-tot-palestina-een-kijk-op-kolonisme/