Vredesduif met olijftak in snavel.

Kennismakingsreis CPT Lesbos

6-7-2020 Van 11 tot en met 19 september 2020 vindt een kennismakingsreis naar Lesbos plaats. Voor meer informatie zie de website van Christian Peacemaker Teams - Nederland

 

Vanaf 2014 is CPT actief op Lesbos. Voordat de grote instroom van migranten in 2015 op gang kwam werkte het team al aan solidariteit en ondersteuning voor hen die een beroep doen op hun recht asiel aan te vragen en bescherming te krijgen in Europa.

Meer dan 60 goede doelen zijn actief op Lesbos, waarvan het leeuwendeel zich toelegt op humanitaire hulp zoals, de eerste ontvangst, het verdelen van voedsel en basisbenodigdheden en het bieden van onderwijs. CPT onderscheidt zich door de focus op mensenrechten. Zij is spreekbuis voor de velen die eindeloos wachten om asiel te kunnen aanvragen, rapporteert schendingen van mensenrechten en bouwt aan een netwerk van geweldloos verzet met haar partners.

Het DMFK (Deutsches Mennonitisches Friedenskomitee) is vanaf het begin zeer betrokken bij het werk op Lesbos en maakt deze reis mogelijk zodat Europese burgers de omstandigheden en ingewikkelde situatie die deze Europese crisis vormt zelf kunnen ervaren. Op het programma staan onder andere:

- Kennismaking met vluchtelingen, lokale bevolking en activisten rond Mytilene
- Bezoek aan hotspot Moria
- Bezoek aan lokaal humaan vluchtelingenkamp Pikpa
- Projecten voor migranten die vastzitten op Lesbos
- Ontmoeting met het CPT team dat inzicht geeft in haar dagelijks werk
- Een introductie met 'Undoing Oppressions' de wijze waarop CPT tegenkracht biedt aan rascime, homofobie, seksisme en vele andere vormen van onderdrukking.

Opgave en kosten

Opgave en verdere informatie over deze kennismakingsreis is verkrijgbaar via de reisleider; Dr. James Jakob Fehr (hij verstaat en spreekt een beetje Nederlands, maar Engels of Duits hebben de sterke voorkeur);

Tel: +49 179 5500 373

e-mail: fehr@dmfk.de

De kosten voor deelname bedragen 780,- per persoon, inclusief maaltijden en overnachtingen (tweepersoons kamers). De reiskosten naar Lesbos zijn niet inbegrepen. Deelnemers moeten zelf hun vlucht of vaart naar Mytilene organiseren en worden opgehaald van het vliegveld of de haven.

https://cpt-nl.org/evenement/kennismakingsreis-naar-lesbos/