Vredesduif met olijftak in snavel.

Interview Jeffrey Sachs

31-5-2024 De Amerikaanse topdiplomaat Jeffrey Sachs onthult dat de Amerikaanse regering betrokken was bij de Maidanprotesten in Kiev in 2014 en bij de daaropvolgende staatsgreep tegen president Yanukovych. De VS wilden Oekraďne inlijven in de NAVO, maar de meerderheid van de bevolking en president Yanukovych waren daartegen. Ook Rusland was daar mordicus tegen. Een onthullend interview met Jeffrey Sachs.

 

Interview Jeffrey Sachs
In een interview met Tucker Carlson vertelt Jeffrey Sachs het verhaal van het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991, het einde van de Koude Oorlog, de uitbreiding van de NAVO, de staatgreep in Kiev in 2014 en de rol van de Amerikanen, de Amerikaanse hegemonie in een door de VS gewenste unipolaire wereld, het einde van de Amerikaanse diplomatie, de oorlog in Oekraďne en het gevaar van een nucleaire oorlog. Het interessante aan het interview is dat Sachs in de afgelopen decennia de hoofdrolspelers op het wereldtoneel persoonlijk kende en toegang tot hen had.

 

U kunt het interview van Tucker Carlson met Jeffrey Sachs hier zien.

 

Professor Jeffrey Sachs is voorzitter van het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties en directeur van het Center for Sustainable Development aan de Columbia University in New York. Hij is de auteur van tal bestsellers, zoals The End of Poverty en The Ages of Globalization. Hij was Speciaal Adviseur van drie secretarissen-generaal van de Verenigde Naties: Kofi Annan (2001-2007), Ban Ki-moon (2008-2016) en António Guterres (2017-2018).

Bron: TCN