Vredesduif met olijftak in snavel.

Bussen naar acties tegen NAVO

27-3-2017 Woensdag 24 mei en Hemelvaartsdag donderdag 25 mei vindt in het spiksplinternieuwe gebouw van de NAVO in Brussel een NAVO-top plaats. Daartegen worden acties georganiseerd. Oorlog is geen Oplossing heeft vervoer geregeld voor zowel woensdag als donderdag. Op beide dagen rijdt er heen en terug een bus vanuit Amsterdam, via Utrecht en Brabant naar Brussel.

 

De NAVO verwoest landen, waardoor miljoenen mensen op de vlucht slaan. Er vallen veel doden en gewonden. Het leidt tot een toename van gewelddadig extremisme en terrorisme, militaire spanningen en confrontaties, en een sterk verhoogd risico op een kernoorlog. Het zet de NAVO tot nog meer militarisme en oorlog aan:

á

- NAVO-lidstaten verhogen hun defensiebegrotingen. Dat betekent nog minder geld voor belangrijkere zaken, waaronder gezondheidszorg, milieu en internationale samenwerking.
- De spanningen met Rusland worden verder opgedreven door troepen langs de Russische grens. De NAVO ziet niets in diplomatie om conflicten op te lossen.
- De NAVO ziet kernwapens als een 'garantie' voor veiligheid, ondanks dat de meerderheid van de landen in de wereld onderhandelt over een verdrag om kernwapens te verbieden.
- Militaire maatregelen om de Europese grenzen te sluiten vormen geen antwoord op de uitdagingen van migratie. Vluchtelingen zijn welkom. We hebben vrede en duurzame ontwikkeling nodig.

á

De bus naar de demonstratie vertrekt woensdag en heeft de volgende haltes en instaptijden:

11 uur Amsterdam Centraal (Victoria hotel)
12 uur Utrecht Centraal (Veemarktplein)
12:45 uur Den Bosch Station

Daarna: een tussenstop bij vliegbasis Volkel voor een korte actie.
De demonstratie is van 17:00 tot 22:00 uur bij het NAVO-gebouw.

á

Op Hemelvaartsdag vindt een conferentie ('tegentop') plaats. Deze bus moet vroeg vertrekken, want de conferentie begint al om 09:00 uur. Er zijn de volgende haltes en instaptijden:
05:45 uur Victoria hotel (nabij Amsterdam Centraal)
06:45 uur Utrecht Centraal (Jaarbeurszijde)
07:45 uur vanaf Breda Centraal, stationsplein

á

Kosten: in de richting van 25 euro p.p. dekt de kosten, minder is geen probleem

Opgave: info@oorlogisgeenoplossing.nl

á

Voorafgaand aan deze top houdt prof. dr. Kees van der Pijl een lezingentour. Een overzicht van deze lezingen verschijnt binnenkort op de website http://www.oorlogisgeenoplossing.nl. Ge´nteresseerd in een lezing bij u in de buurt? Ook daarvoor kunt u een mail sturen naar info@oorlogisgeenoplossing.nl.

27-3-2017