Vredesduif met olijftak in snavel.

Stop Handel met Nederzettingen

25-4-2022 Een coalitie van 150 Europese organisaties - in Nederland o.a. The Rights Forum en Humanitas - heeft een Europees Burgerinitiatief op touw gezet. Dat beoogt een Europees verbod op handel met illegale 'neder­zettingen' in bezette gebieden. Daaronder vallen de Israëlische nederzettingen in Palestijns en Syrisch gebied, maar het gaat om alle neder­zet­tingen in alle bezette gebieden ter wereld.

 

The Rights Forum schrijft hierover:

 

Om een Europees wetsontwerp voor zo'n verbod af te dwingen dient de coalitie vóór 20 februari 2023 een miljoen EU-burgers achter het initiatief te krijgen. Dat is haalbaar, maar daarvoor is de steun nodig van organisaties en mensen die het belang van een verbod onderschrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan publiciteit op een website, op sociale media of in een nieuwsbrief. Ook bestaat voor organisaties de mogelijkheid zich formeel bij de coalitie aan te sluiten.

 

In dit verband nodigen we je graag uit voor een van de twee online informatie­bijeen­komsten die we organiseren op maandag 2 mei en donderdag 12 mei. De aanvang is op beide avonden om 19.30 uur.

 

Tijdens de bijeenkomsten, die een uur duren, vertellen we wat het initiatief behelst, hoe je het kunt steunen en welk informatie- en promotiemateriaal beschikbaar is. Daarnaast is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

 

Ben je geïnteresseerd, laat ons dan per mail weten op welke avond je wilt deelnemen.

 

Je ontvangt dan bijtijds de link voor de bijeenkomst. Ik hoop je op een van beide avonden te kunnen begroeten!

 

Voor meer informatie én om ons initiatief met je handtekening te steunen kun je nu al terecht op onze website. Engelstalige achtergrondinformatie is te vinden op de website van de coalitie. Met vragen kun je te allen tijde per mail contact met ons opnemen.

Bron: The Rights Forum