Vredesduif met olijftak in snavel.

Midden-Oosten 2015

Amnesty International zocht uit waar de wapens van IS vandaan komen

31-12-2015 Amnesty International heeft een rapport uitgebracht met de resultaten van een onderzoek naar de vraag waar de wapens van IS vandaan komen. Het blijkt dat de meeste uit Iraakse legervoorraden komen. Veel oudere wapens geproduceerd in de Sowjet Unie en moderne wapens van Westerse oorsprong.
meer lezen

Internationale compagne stopt Zuid-Koreaans wapentransport

29-12-2015 Na 4 maanden campagnevoeren is het de internationale campagne 'Stop the Shipment' gelukt om de verscheping van een miljoen bussen traangas naar Bahrein tegen te houden. De regering van Bahrein gebruikt, sedert de Arabische Lente, het gas tegen mensen die voor democratie demonstreren.
meer lezen

Ander Nieuws week 52: Iraanse minister Javad Zarif over Syrië, Rusland en Donald Trump

21-12-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Iraanse minister Javad Zarif over Syrië, Rusland en Donald Trump
- Binnen het "vuile akkoord" tussen Turkije en de EU
- Amerika en ISIS - het begin van een grote oorlog
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Petitie: Geen bommen op Syrië!

20-12-2015 In een petitie dringt een brede coalitie van (vredes)activisten er bij de regering op aan af te zien van deelname aan de bombardementen op Syrië. De petitie kan worden gesteund op www.change.org/p/nederlandse-regering-geen-bommen-op-syrië
meer lezen

Turkse mensenrechtenadvocaat en vredesactivist Tahir Elci vermoord

18-12-2015 Op 28 november werd in Diyarbakir in het zuidoosten van Turkije Tahir Elci vermoord, een vooraanstaande mensenrechten advocaat en gezant voor de vrede. Zijn laatste woorden op een persconferentie enkele minuten voordat hij werd doodgeschoten, waren "Wij willen geen wapens, geen botsingen en geen militaire operaties in de geboorteplaats en tehuis van zo veel beschaveningen!"
meer lezen

De Israëlische vredesbeweging verdient uw steun

14-12-2015 De Israëlisch-Palestijnse kwestie is een hardnekkige hinderpaal op de weg naar meer vrede in de wereld. Veel van onze berichten daarover vinden hun oorsprong in de Israëlische vredesbeweging. Die heeft het zwaar, maar krijgt gelukkig veel steun, ook uit Nederland.
meer lezen

Je bent er geweest, gedichten met cartoons over de situatie van kinderen in Palestina en Israël

11-12-2015 Kinderen overal ter wereld zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld. Arie de Bruin en Len Munnik zijn op bezoek geweest in Israël en Palestina. En wat zij zagen en hoorden laat hen niet meer los ...
meer lezen

Ander Nieuws week 50: Wapenbedrijven noemen "voordelen" van escalatie conflicten in Midden-Oosten

7-12-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Dit is dus een domme oorlog
- Wapenbedrijven noemen "voordelen" van escalatie conflicten in Midden-Oosten
- De werkelijke reden waarom Turkije een Russische straaljager neerhaalde
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Palestijns rapport over het Israëlische geweld in de bezette gebieden

2-12-2015 Gedetailleerde inventarisatie van het recente Israëlische geweld tegen Palestijnse burgers, verspreid door de Palestijnse missie in Den Haag. Er blijkt uit dat van veel meer geweld sprake is dan we hier uit de pers vernemen.
Lees het zelf (pdf 0,2 MB)
2-12-2015

Oorlog komt terug als een boemerang, militaire interventies zijn voedingsbodem voor terreur

27-11-2015 Suruc, Ankara, Sharm al Sheik, Beiroet, Parijs... allemaal plaatsen waar de terreur de jongste maanden heeft toegeslagen. We worden er pijnlijk aan herinnerd dat oorlog en geweld geen grenzen kennen, letterlijk en figuurlijk.
meer lezen

De krachten die nu IS vormen ontvingen hun wapens van de VS om Assad omver te werpen

26-11-2015 Onlangs schreef de voormalig Internationale Coördinator "Bevordering van een Vredescultuur" bij de Unesco, David Adams, ons vanuit de VS een brief over de Westerse oorlogscultuur. Enkele citaten daaruit:
meer lezen

Ander Nieuws week 48: Aanslagen Parijs maken klimaatprotesten belangrijker dan ooit

23-11-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Stop de opmars naar de oorlog - Er zijn alternatieven
- De Saudische connectie met terreur
- Aanslagen Parijs maken klimaatprotesten belangrijker dan ooit
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Nederlandse aanvalshonden voor Israëlisch leger

23-11-2015 Eind oktober onthulde NRC Handelsblad dat een Brabants bedrijf de hoofdleverancier is van honden die het Israëlische leger inzet om de bezetting te handhaven. Tijdens het mondeling vragenuur vroeg Kamerlid Hachchi (D66) minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) om opheldering:
meer lezen

Nederlandse wapens mogelijk in gebruik in oorlog in Jemen - Stop Wapenhandel pleit voor wapenembargo

20-11-2015 Het is zeer waarschijnlijk dat door Nederland geleverde wapens worden ingezet in de oorlog in Jemen. Dat schrijft Stop Wapenhandel in een vandaag verschenen onderzoek. Het gaat daarbij om houwitsers, tank-communicatiesystemen, gevechtsvliegtuigen en marine-doelzoek- en vuurleidingsystemen. De organisatie pleit voor het instellen van een wapenembargo tegen alle strijdende partijen in het conflict.
meer lezen

Amsterdam wil 'niets' met Israëlische nederzettingen, leger en Ministerie van Defensie

19-11-2015 De Gemeente Amsterdam heeft na een lange zomer vergaderen over samenwerking met Tel Aviv besloten op geen enkele wijze, direct of indirect financiële betrekkingen met "illegale nederzettingen op bezet Palestijns gebied" te onderhouden. Er wordt geen invoer of uitvoer van en naar de Israëlische nederzettingen tot stand gebracht.
meer lezen

Kerk en Vrede spreekt haar afschuw uit over de aanslagen in Parijs

16-11-2015 Kerk en Vrede heeft een verklaring uitgegeven over de aanslagen in Parijs. Daarin zegt zij: Met de Parijzenaars delen we de ontzetting, de afschuw, de woede. We realiseren ons dat terreur tot doel heeft felle emoties uit te lokken. We roepen op niet mee te gaan in de intentie van de daders.
meer lezen

PAX-onderzoek: milieu en gezondheid lijden zwaar onder oorlog in Syrië

13-11-2015 De leefomgeving en volksgezondheid in Syrië hebben zwaar te lijden onder de al ruim vier jaar durende oorlog in Syrië. Steden liggen in puin en industriegebieden, infrastructuur en oliebedrijven zijn zwaar beschadigd. De vele gevaarlijke stoffen die hierbij vrijkomen, brengen ernstige risico's voor burgers en hun directe leefomgeving met zich mee. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van PAX.
meer lezen

Ander Nieuws week 46: Wordt onze toekomst bepaald door oorlog om grondstoffen?

9-11-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Wordt onze toekomst bepaald door oorlog om grondstoffen?
- De Syrische oorlog: te zwak en te sterk
- Afghanistan als mission impossible
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 44: Obama stuurt aan op eeuwigdurende oorlog in zeven landen

26-10-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Er moet een einde komen aan de stromannen-oorlog in Syrië
- Obama stuurt aan op eeuwigdurende oorlog in zeven landen
- Jeruzalem, maar dan in context
- De 'Drone Papers': sluipmoord als beleid
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 42: De opkomst van ISIS en de catastrofe in Syrië: met dank aan de VS

12-10-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- De opkomst van ISIS en de catastrofe in Syrië: met dank aan de VS
- Wat is de Russische strategie in Syrië - en waarom steunt Egypte die?
- Bommen op ziekenhuis: de echte betekenis van 'bijkomende schade'
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

TTIP bedreiging voor acties tegen handel met Israël

7-10-2015 In juni tekende de Amerikaanse president Barack Obama een wetsvoorstel waarbij het voor de VS één "van de belangrijkste onderhandelingsdoelen" voor TTIP wordt om "politiek gemotiveerde acties ter bevordering van boycot, desinvestering en sancties tegen Israël te ontmoedigen en te streven naar het ontmantelen van politiek gemotiveerde handelsbelemmeringen t.a.v. Israël."
meer lezen

Ander Nieuws week 40: Wapenleveranties VS en Rusland aan Irak en Syrië zegen voor rebellen

28-9-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Wapenleveranties VS en Rusland aan Irak en Syrië zegen voor rebellen
- Tien redenen om te protesteren tegen de Saudische monarchie
- Hoog spel Israël in al-Aqsa
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Uitnodiging voor 'Week of Celebrations' bij Tent of Nations (Palestina) in mei 2016

25-9-2015 Van 9 - 12 mei 2016 (de week tussen Hemelvaart en Pinksteren) viert Tent of Nations met vrienden van over de hele wereld haar 100e verjaardag. Dit doet zij door een inspirerend vierdaags programma aan te bieden waarin vriendschap, solidariteit en ontmoeting centraal staan en waarin we met elkaar de handen uit de mouwen steken.
meer lezen

Ander Nieuws week 38: De oorlog tegen Irak, wortel van de vluchtelingencrisis

14-9-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- De oorlog tegen Irak: wortel van de vluchtelingencrisis
- Veertien jaar na "11 september"
- Hoe de neoconservatieven Europa's stabiliteit in gevaar brengen
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Reizen naar de Palestijnse gebieden met de Olijfbomencampagne

14-9-2015 Actief en leerzaam verblijf in de Palestijnse gebieden, olijven plukken of bomen aanplanten. Maak kennis met het werk van de Olijfbomencampagne en de gastvrije Palestijnse cultuur. Ervaar het dagelijks leven in de Palestijnse gebieden onder Israëlische militaire bezetting. Met ervaren Palestijnse en Nederlandse reisbegeleiding.
meer lezen

Amsterdammers in actie tegen bezoek Van der Laan aan Tel Aviv

7-9-2015 Activisten hebben een Palestijnse vlag aan de voorgevel van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) gehangen. Ze protesteerden hiermee tegen het bezoek dat burgemeester Eberhard van der Laan aan Tel Aviv brengt om samenwerking te onderzoeken. Eerder dit jaar kon Van der Laan geen meerderheid vinden in de Amsterdamse gemeenteraad voor een stedenband met Tel Aviv.
meer lezen

Ander Nieuws week 36: Buitenlandse militaire bases VS, hulp of hinderpaal voor mondiale veiligheid?

5-9-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Buitenlandse militaire bases VS: hulp of hinderpaal voor mondiale veiligheid?
- Iran niet grootste bedreiging voor wereldvrede
- Jihad-bruiden en Jihad-soldates: desacralisatie van vrouwen als tweesnijdend zwaard
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 33: Achter het 'idiote' Turks-Amerikaanse akkoord om ISIS te bestrijden

10-8-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Tien stappen om buitenlandpolitiek VS los te krijgen van militarisme
- Achter het 'idiote' Turks-Amerikaanse akkoord om ISIS te bestrijden
- Een roep om geloofwaardige vrede in Afghanistan
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Driedaagse voor Gaza, fietsen door Nederland voor de kinderen van Gaza

23-7-2015 Van vrijdag 24 tot zondag 26 juli fietste een internationaal gezelschap van 50 renners onder het motto Cycling4Gaza van Alkmaar naar Den Haag. Doel van de tocht was om fondsen te werven voor professionele hulp aan mentaal beschadigde kinderen in Gaza.
meer lezen

EU maant Israël Susiya niet te vernietigen

22-7-2015 De Raad van Buitenlandse Zaken van de EU heeft op 20 juli Israël opgeroepen af te zien van plannen om de bevolking van Susiya en Abu Nwar te verdrijven en hun dorpen te vernietigen. Verder stelde de EU dat Israël zich aan het internationaal recht moet houden en dat overeenkomsten tussen de EU en Israël niet van toepassing zijn op de sinds 1967 bezette gebieden.
meer lezen

Ander Nieuws week 30: Hoe een zwakker Iran een wereldmacht zover kreeg om sancties op te heffen

20-7-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Hoe een zwakker Iran een wereldmacht zover kreeg om sancties op te heffen
- Waarom de Palestijnen terugvechten: logica van leven en dood in Gaza
- Benghazi: Het echte verhaal blijft buiten beeld
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Aanval op de "Jerusalem Hug". Steun de gewonden

6-7-2015 Rob Schrama schrijft ons: Op 28 mei jl. werd ons vredesevenement 'Jerusalem Hug' aangevallen door een agressieve meute uit Oost-Jeruzalem. Leden van de familie van mijn Palestijnse vriend Arafat Abu Rass raakten gewond en moesten naar een Israëlisch ziekenhuis (oogchirurgie, gebroken arm, hoofdletsel, kneuzingen, shock).
meer lezen

Israël negeert pleidooi Gush Shalom en onderschept wederom vredesschepen op weg naar Gaza

29-6-2015 De 4 schepen die met hulpgoederen onderweg waren om de Israëlische blokkade van Gaza te breken zijn vandaag door de Israëlische marine onderschept. Dit ondanks een klemmend pleidooi van de Israëlische vredebeweging Gush Shalom voor het doorlaten van de schepen en het openstellen van de haven van Gaza.
meer lezen

Ander Nieuws week 26: de Saudische oorlog in Yemen en de regionale strategie van Iran

22-6-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Irak: vernietigd door Amerikaanse minachting
- Waar de Saudische oorlog in Yemen en de regionale strategie van Iran werkelijk over gaan
- Complot van Saudi's en Israeli's in Syrië
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Stedenband Amsterdam - Tel Aviv: een gotspe

16-6-2015 Het plan van Amsterdam om een stedenband aan te gaan met Tel Aviv is terug op de agenda, en blijkt al zo goed als rond. Tegenstanders antwoorden met een petitie en een demonstratie.
meer lezen

Ander Nieuws week 24: Waanvoorstellingen in Washington

8-6-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Waanvoorstellingen in Washington
- Volk Irak gevangen in ongericht vuur terroristen
- Waarom negeren media Israël's bondgenootschap met al-Qaida?
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 22: Washington heeft Ramadi nooit gehad

26-5-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie o.a.:
- Washington heeft Ramadi nooit gehad
- EU overweegt bombarderen Libische smokkelboten
- Achter de media-aanval op Seymour Hersh
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 20: Ruim twee miljoen Irakezen op de vlucht voor ISIS

12-5-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Ruim twee miljoen Irakezen op de vlucht voor ISIS
- Olie-oorlogen: schaliegas, manipulatie, en de toekomst van onze energievoorziening
- Saudi-Arabië en de legitimiteits-oorlog in Yemen
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Israëlische soldaten doen boekje open over de Gaza-oorlog

5-5-2015 Ruim zestig Israëlische soldaten die vorig jaar deelnamen aan de oorlog in de Gazastrook hebben getuigenissen afgelegd over begane gruwelijkheden tegen Palestijnse burgers.
meer lezen

Daoud Nassar, een Palestijnse christen in geweldloos verzet

4-5-2015 Daoud Nassar is een christelijke Palestijnse boer uit de buurt van Bethlehem op de bezette Westelijke Jordaanoever. Hij lijdt onder zware druk van kolonisten en de Israëlische staat om zijn eigendommen op te geven. Daartegen verzet hij zich op puur geweldloze wijze. Sinds het jaar 2000 is zijn terrein beter bekend als de Tent of Nations.
meer lezen

Betoging in New York: "Nooit meer Hiroshima!"

1-5-2015 Op 26 april, de vooravond van de negende herzieningsconferentie van het Non-Proliferatieverdrag in New York, trok een kleurrijke internationale massa van 7.500 mensen door Manhattan met de eis voor een onmiddellijke nucleaire ontwapening.
meer lezen

Wie gaat er mee naar Jeruzalem? Voorlichtingsdag over "Jerusalem Hug"

30-4-2015 Op zondag 3 mei a.s. vond er in het Museumpark Orientalis bij Nijmegen een informatiedag plaats voor allen die geïnteresseerd zijn om op 28 mei in Jeruzalem de "Jerusalem Hug" bij te wonen.
meer lezen

Ander Nieuws week 18: ISIS en de Westerse media

27-4-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- ISIS en de Westerse media
- De rol van de NAVO bij de val van Khadaffi en de opkomst van ISIS in Libië
- Havik Hillary Clinton
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Na Maikel Nabil weigert nu zijn broer Mark militaire dienst in Egypte. Betuig solidariteit!

24-4-2015 De pacifist Mark Nabil weigert net als zijn broer in 2010 militaire dienst en dat is daar in Egypte wettelijk helemaal niet toegestaan.
meer lezen

Fototentoonstelling "Jerusalem Hug" in Nijmegen

14-4-2015 Jeruzalem is de belangrijkste locatie om een vredesproces tussen Palestijnen en Israëliërs te kunnen realiseren. Het wordt tijd om niet naar hun verschillen, maar juist naar hun gemeenschappelijkheid te gaan kijken: hun liefde voor Jeruzalem en hun wens naar vrede. 16 april opent het Huis van Compassie haar deuren voor iedereen, met een gevarieerd programma over dit thema.
meer lezen

Ander Nieuws week 16: Vormen recordverkopen wapens door Obama bron van onrust in het Midden-Oosten?

13-4-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Recordverkopen wapens door Obama bron van onrust in het Midden-Oosten?
- Militaire interventie in Yemen: internationaal systeem in crisis
- De Arabische wereld en het nucleair akkoord tussen de VS en Iran
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 14: Diepere oorzaken voor Arabische oorlogen

30-3-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Diepere oorzaken voor Arabische oorlogen
- De Saudische invasie in Yemen
- Pentagon geeft eindelijk toe dat Israël ook kernwapens heeft
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

PAX zamelt geld in voor vredesactivisten in Syrië

24-3-2015 Juist in een door oorlog verscheurd land als Syrië zijn er veel mensen die beseffen dat geweld de oplossing niet brengt. Onder moeilijke omstandigheden werken zij aan vrede en verzoening. Een voorbeeld zijn de activisten die in Hassakeh in Noordoost-Syrië een vredescentrum runnen waar mensen uit alle bevolkingsgroepen samenwerken.
meer lezen

Ander Nieuws week 12: ISIL in Afghanistan - een aangekondigde ramp

16-3-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- ISIL in Afghanistan: een aangekondigde ramp
- De 'Islamitische Staat' als een westers verschijnsel
- Waarom Amerika niet geloofwaardig is in het Midden-Oosten
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Oorlogsmisdaden Israël in Gaza op een rij

9-3-2015 De Amerikaans hoogleraar Marjorie Cohn analyseert de oorlogsmisdaden van Israël tijdens zijn laatste aanvallen op Gaza in de zomer van 2014. Dat niet alleen Palestijnse strijdgroepen, maar ook de Israëlische strijdkrachten oorlogsmisdaden plegen maakt zij erg duidelijk.
meer lezen

Ander Nieuws week 10: ISIS is bewijs van falen oorlog tegen terreur

2-3-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- ISIS is bewijs van falen oorlog tegen terreur
- Libië: Slagveld van de nieuwe Arabische Koude Oorlog
- Schatrijke Arabieren leveren brandstof voor hel in Syrië
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 8: Houd de militaire hulpprogramma's van het Pentagon in toom

16-2-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Houd de militaire hulpprogramma's van het Pentagon in toom
- Wat is gebeurd met Israël's "ijzeren vuist"?
- Vijf redenen waarom Congres Obama's oorlog met ISIL moet afwijzen
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 6: Haviken Washington zorgen voor munitie voor haviken Teheran

2-2-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- Haviken Washington zorgen voor munitie voor haviken Teheran
- Door ISIL gegijzelde piloot koren op molen anti-oorlogsbeweging in Jordanië
- Crisis in Yemen: wat de media maar niet willen begrijpen
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Nederlandse bedrijven naar wapenbeurs in Midden-Oosten. Stop Wapenhandel voert actie.

30-1-2015 Een vijftiental Nederlandse bedrijven is van plan om deel te nemen aan de IDEX wapenbeurs in Abu Dhabi (VAE). Ze worden hierbij ondersteund door de ministeries van van Economische Zaken, Buitenlandse Handel en Defensie.
meer lezen

Wereld heeft Israëlische "outposts" in Palestina genegeerd en laten gedijen

30-1-2015 In de nieuwsbrief van The Rights Forum schrijft Dries van Agt over een reis die hij onlangs maakte door Palestina. Hij behandelt meerdere onderwerpen maar opvallend is wat hij ervaren heeft over de z.g. outposts. Dit zijn onofficiële nederzettingen die door Israël gebruikt worden om op agressieve wijze Palestijns land te koloniseren.
meer lezen

Ander Nieuws week 4: Parijs is een waarschuwing

19-1-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- We kunnen onze oorlogen niet blijven negeren
- "Winkel geopend" op z'n Amerikaans
- Waarom al-Qaida satirici in Parijs aanviel,
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen

Ander Nieuws week 2: De werkelijke strategie achter de oorlog van de VS tegen ISIL

4-1-2015 Tweewekelijkse selectie van ander nieuws, gemaakt door het Landelijk Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'. In deze editie met o.a.:
- De werkelijke strategie achter de oorlog van de VS tegen ISIL
- Waarom Obama niet tot akkoord met Iran zal komen
- Vijf redenen waarom 2014 beslssende veranderingen in Palestina bracht
en nog meer 'ander' nieuws uit het Midden-Oosten.
meer lezen