Vredesduif met olijftak in snavel.

De-escaleren rond Oekraïne

15-2-2022 Bij de vredesorganisaties die verklaringen over de situatie rond Oekraïne hebben uitgegeven, hebben zich nu ook de Women's International League for Peace and Freedom en de International Physicians for the Prevention of Nuclear War geschaard. Ze roepen op tot de-escalatie.

 

Uit de verklaring van de WILPF:

 

"Wij, Europese secties en groepen van WILPF, zijn 's werelds oudste wereldwijde vrouwenvredesorganisatie. Samen met andere maatschappelijke organisaties van feministische vredesstichters en verdedigers van de mensenrechten in de OVSE-regio, zijn wij zeer bezorgd over de ontoereikende rol van Europa en de Europese landen bij het bevorderen van een vreedzame, diplomatieke oplossing voor het voortdurende gewapende conflict in Oekraïne. In plaats daarvan bevordert Europa een steeds meer gemilitariseerde ontwikkeling."

 

Complete verklaring

 

Uit de verklaring van de IPPN:

 

"Onze oproep tot voortdurende diplomatieke inspanningen om de politieke crisis op te lossen betekent niet dat we instemmen met bepaalde politieke standpunten. We proberen een potentieel onbeheersbaar conflict te voorkomen dat zelfs zou kunnen escaleren tot een nucleaire oorlog."

 

Complete verklaring

15-2-2022