Vredesduif met olijftak in snavel.

Stop de oorlog

23-8-2022 Sinds 7 maart j.l. houden 13 Amsterdamse organisaties, verenigd in het collectief Stop de Oorlog Amsterdam, elke maandag van 18 - 19 uur een protestbijeenkomst op het Museumplein. De Russische vredesbeweging heeft laten weten dit erg te waarderen. Vandaar dat het collectief de demonstratie van 5 september extra groot wil maken.

 

Het collectief Stop de Oorlog Amsterdam schrijft:

 

Stop de oorlog.
Russische troepen weg uit Oekraïne.
Europa kernwapenvrij.

 

Achter deze leuzen hebben 13 samenwerkende Amsterdamse organisaties zich verenigd in het collectief Stop de Oorlog Amsterdam. Sinds 7 maart j.l. houden we elke maandag van 18 - 19 uur een protestbijeenkomst bij de Russische Handelsvertegenwoordiging op het Museumplein.

 

Op 5 september zal het de 27e keer zijn dat we laten zien dat de oorlog moet stoppen. Die keer willen we de opkomst aanzienlijk opschalen naar minstens 100 aanwezigen, omdat we het belangrijk vinden dat hier veel meer aandacht voor komt. Inmiddels weten we dat de vredesbeweging in Moskou van ons protest af weet en dat het erg gewaardeerd wordt.

 

Hierbij roepen we je/jullie organisatie op om mee te werken de vredesbeweging te versterken en je vrienden/familie/achterban te mobiliseren voor 5 september.

 

Veel achtergrond informatie is te vinden op de website: stopdeoorlogamsterdam.nl
We willen graag horen wat jullie reacties zijn.

 

Tot 5 september 18.00 uur Museumplein!

Bron: Stop de oorlog Amsterdam