Vredesduif met olijftak in snavel.

Fort Olympia slaat toe

21-7-2012 De bewoners van Tower Hamlets en Leytonstone kregen tot hun schrik te horen dat er platforms voor raketten op hun daken zouden worden gezet. Dat plaatsen van raketten is slechts een deel van het verhaal.

 

Wel 16.200 veiligheidskrachten zullen er in Londen worden opgesteld, en daarbij 17.000 soldaten (meer soldaten dan het Britse leger in Afghanistan heeft). Er staat een sonisch wapen klaar dat menigten moet verspreiden door 'schele hoofdpijn' te veroorzaken. Ombemande drones zullen in de lucht boven Londen patrouilleren. Naast andere oorlogsschepen zal er op de Theems een vliegdekschip voor anker liggen. Er zal een 'veilige zone' met elf mijlen geŽlektriseerde omheining worden neergezet, met vijfenvijftig patrouillerende hondenteams.

De Wet op de Olympische Spelen houdt in dat niet alleen de politie en het leger fysiek geweld mogen gebruiken, maar ook private veiligheidsdiensten. Dit is op alles van toepassing, vreedzame demonstraties, stakingen en de verkoop van Olympische producten op straat die niet officieel zijn goedgekeurd.

'Merkbeschermingsteams' zullen tijdens de Spelen patrouilleren om ervoor te zorgen dat er slechts kleren of attributen met officieel goedgekeurde commerciŽle boodschappen zullen worden gedragen. Bovendient zullen mensen die op staat samenkomen, wat vooral in zomermaanden normaal is, worden aangesproken, met name de plaatselijke jongeren van de arbeidersklasse. Nu al gebeurt dit met toenemende bewaking en het lastig vallen van mensen in de wijken naast de Olympische Spelen. Mensen die op straat slapen, worden weggestuurd. De politie kan iedereen weg sturen 'die op een of andere manier ergernis kan veroorzaken'.

Er is geen aanwijzing dat dit na de Olympische Spelen zal verdwijnen. De politie zal uiteindelijk zwaarder bewapend en arroganter optreden. Londen en Groot-BrittanniŽ zullen met een enorme schuld worden opgezadeld als resultaat van de enorme uitgaven aan de Olympische Spelen, hele buurten zullen sociaal gezuiverd worden en worden ge-upgradet, de belastingen zullen worden verhoogd en alle geÔnstalleerde veiligheidsapparaten en camera's zullen op hun plaats blijven.

Het leger waakt.

Persbericht Britse Anarchistische Federatie, 21-7-2012