Vredesduif met olijftak in snavel.

Paasmarsen

15-4-2009 Traditioneel worden zowel in Nederland als in Duitsland met Pasen vredesmarsen gehouden. Dit jaar stonden ze in het teken van 60 jaar NAVO.

 

De Nederlandse Paasmars vertrok dit jaar om 13:00 uur vanaf het Carnegieplein bij het Vredespaleis en eindigde bij het NAVO-agentschap NC3A The Hague aan de oostkant van Den Haag. Deze Paasmars werd georganiseerd door het Haags VredesPlatform, in samenwerking het comité Stop de NAVO en was onderdeel de acties rond het 60-jarig bestaan van de NAVO. Een uitgebreid verslag met foto's treft u aan op: www.vredessite.nl/paasmars/2009/.

In Duitsland werden meerdere Paasmarsen gehouden. Die in Düsseldorf had een internationaal tintje. Deze mars werd georganiseerd door het DFG-VK (Deutsche Friedensgesellschaft - Vereinigte Kriegdienstgegnerinnen), die zijn Belgische en Nederlandse zusterorganisaties had uitgenodigd om te spreken. Dat zijn Vredesactie en Pais. Namens Pais sprak Jenny Watson. Ze vertelde over de vredesbeweging en de anti-NAVO-acties in Nederland. Aan de mars namen ca. 500 mensen deel.+

15-4-2009