Vredesduif met olijftak in snavel.

Demonstratie tegen annexatie

29-6-2020 Op het Museumplein in Amsterdam was op 1 juli een demonstratie bij het Amerikaanse consulaat tegen de voorgenomen annexatie van Palestijns gebied door IsraŽl en de Amerikaanse steun daarbij.

 

Uit de oproep van organisator Amidoun Nederland:

Vanaf 1 juli wil de regering Netanyahu, geholpen door de regering Trump, starten met formele annexatie van de Westbank. Met uitzondering van kleine Palestijnse enclaves, zeg maar Bantoestans, die mogen streven naar de status van Palestijnse staat.

De facto žs de Westbank al geannexeerd en gekoloniseerd. Maar met formele annexatie groeit de dreiging voor de Palestijnen. Hun positie zal nog benarder worden, hun isolement zal groeien, en het geweld tegen hen zal toenemen.

Maar tegelijkertijd groeit het mondiale verzet tegen de Israelische Apartheidsstaat. Niet alleen van de Palestijnen zelf, maar ook van de steeds groter wordende internationale beweging die opkomt voor de rechten van het Palestijnse volk. Wij zullen de Palestijnen nooit laten vallen!

Wij roepen iedereen op nu solidariteit met de Palestijnen te tonen, en ook uiting te geven aan ons aller vastberadenheid door důůr te gaan met de boycot van het apartheidsregime totdat de rechten van de Palestijnen worden gerealiseerd.

Bekijk hier de YouTube film gemaakt door Palestina Solidariteit in BelgiŽ, over de gevolgen van de annexatie.

Teken hier de petitie aan staatshoofden en ministers waarin sancties worden geŽist:

"De behandeling van het Palestijnse volk is een smet op het geweten van de wereld geworden. Het is tijd voor de wereld om op te staan en te handelen, om sancties op te leggen aan IsraŽl totdat de Palestijnen volledige en gelijke burgerrechten krijgen. We doen een beroep op u voor moreel leiderschap en actie om levens te redden."

Bron: BDS Nederland