Vredesduif met olijftak in snavel.

Palestinian Lives Matter

10-7-2020 Op 25 mei stierf de zwarte George Floyd in Minneapolis onder de knie van een politieman. Zijn tragische laatste woorden zijn niet alleen regelmatig te horen in Amerikaanse steden, maar ook in de door IsraŽl bezette Palestijnse gebieden: 'I can't breathe'. The Rights Forum vraagt u de petitie 'Palestinian Lives Matter!' te tekenen.

 

Tekst petitie:

Al 53 jaar happen de Palestijnen onder de knie van de IsraŽlische bezetting naar adem.

In de afgelopen twintig jaar werden tienduizend Palestijnen gedood. Sinds 1967 werden vijftigduizend Palestijnse kinderen opgepakt en voor militaire rechters gebracht. In Gaza worden twee miljoen Palestijnen achter hekken opgesloten gehouden. Maar hun 'I can't breathe' wordt niet gehoord. IsraŽl kan straffeloos zijn gang gaan in het verstikken van de Palestijnse samenleving.

Wij, burgers van alle continenten, eisen van onze regeringen en politieke leiders dat zij de IsraŽlische onderdrukking van de Palestijnen met alle beschikbare middelen een halt toeroepen. Dat zal alleen gebeuren als de hele wereld tegen het onrecht opstaat. Teken daarom de petitie. Palestinian Lives Matter!

Deze petitie zal worden aangeboden aan de regeringen van IsraŽl, Nederland en alle andere landen waaruit de ondertekenaars afkomstig zijn, alsmede aan de Europese Unie en de Verenigde Naties.

Hier kunt u tekenen

Bron: The Rights Forum