Vredesduif met olijftak in snavel.

Vrijwilligers Tent of Nations

24-6-2022 Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Voor de maanden september, oktober en november worden nog vrijwilligers gezocht die daar enige tijd willen helpen. Op 4 juli is er een online informatiebijeenkomst. Er is ook een solidariteitsreis in oktober.

 

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto "Wij weigeren vijanden te zijn".

 

Oproep: vrijwilligers in september, oktober, november 2022

 

Tent of Nations heeft altijd ingezet op de aanwezigheid van buitenlandse vrijwilligers om zo het risico op aanvallen en vernielingen te verminderen. Ondanks het feit dat wij ons realiseren dat wij als buitenlanders de familie Nassar geen veiligheid kunnen garanderen, geloven we toch dat het goed is om hen in hun uiterst kwetsbare situatie te ondersteunen, ook met menskracht. We roepen jullie dan ook op om, mocht je beschikbaar zijn, voor één tot vier weken naar Tent of Nations af te reizen als vrijwilliger. Je wordt gevraagd je samen met iemand anders aan te melden. Mocht je geen maatje hebben, dan proberen wij je te koppelen aan een andere vrijwilliger.

 

Wil jij de familie Nassar op deze heel concrete manier ondersteunen, ben je mentaal en fysiek in goede doen, heb je een flexibele instelling en steek je graag de handen uit de mouwen? Schuif dan aan bij de online informatiebijeenkomst op maandag 4 juli van 18.00 - 19.00 uur. Je krijgt dan meer informatie en er is ruimte voor het stellen van vragen.
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst door jezelf per e-mail te introduceren, je motivatie toe te lichten, en aan te geven wanneer je mogelijk beschikbaar zult zijn (hoeft natuurlijk nog niet definitief). Na de informatiebijeenkomst zullen we dan met iedereen afzonderlijk het gesprek aangaan om te bekijken of wederzijdse verwachtingen op elkaar aansluiten.

 

Solidariteitsreis Tent of Nations / Palestina, 18 - 25 oktober 2022

 

Wil je (opnieuw) een solidariteitsbezoek brengen aan Tent of Nations, en je verdiepen in de bredere context van de bezetting en de gevolgen hiervan voor de Palestijnse bevolking? Welkom mee te gaan met de solidariteitsreis in oktober 2022 onder leiding van Meta Floor. Dit is een unieke gelegenheid om meerdere inwoners van het land te ontmoeten. We reflecteren op wat 'wij weigeren vijanden te zijn' in onze eigen context betekent en we zoeken naar mogelijkheden om na terugkomst in Nederland onze betrokkenheid voort te zetten. Lees hier meer informatie en het conceptprogramma.

Bron: Tent of Nations