Vredesduif met olijftak in snavel.

Gratis poster Peace Now

19-12-2023 In Utrecht is een actie ontstaan waarbij gratis posters worden verspreid met de afbeelding van een vredesduif en de tekst Peace Now. Het is een raak ontwerp van Max Kisman, dat met een sterk zwart-wit beeld een beetje nuance wil brengen in deze wereld van oorlog en polarisatie. De poster is o.a. verkrijgbaar bij de webwinkel van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid.

 

afbeelding poster

Initiatiefneemer Marije Lieuwens schrijft over deze actie:

 

Deze poster met het rake ontwerp van Max Kisman roept op tot vrede. We proberen met een zwart wit beeld een beetje nuance te brengen in de polarisatie. We geloven dat een sterk beeld mensen positief kan verbinden. We delen nu de poster in Utrecht gratis uit en het werkt als een soort 'olievlek' uit over de stad en het land. Door de poster ontstaan veel mooie ontmoetingen en gesprekken. Mensen die zich onmachtig voelden door alle beelden in het nieuws geven met de poster uiting aan hun gevoelens en hun wens voor de wereld. In gepolariseerde discussies waar alleen de extremen 'voor' en 'tegen' lijken te bestaan is de oproep voor vrede een derde optie. Het werkt als een positieve 'conversation starter' en die dialoog tussen mensen is ook iets wat belangrijk is voor een vreedzame samenleving.

 

Dit initiatief is spontaan gestart als een gebaar naar vrienden, familie, buren en collega's, maar gaat plots viral.

 

De posteractie past bij de stad Utrecht. In 1713 maakten onderhandelingen van de Vrede van Utrecht een einde aan enkele langlopende oorlogen. De poster sluit mooi aan bij de reputatie van Utrecht: Stad van Vrede. Daarbij werken we nu alleen met Utrechtse ontwerpers. Want naast Max Kisman hebben we nog 3 andere ontwerpen klaar staan van Utrechtse makers. Het is naast een artistieke oproep voor vrede.

 

Meer over deze actie.

 

Bestellen bij het Museum voor Vrede en Geweldloosheid, tegen verzendkosten.

19-12-2023