Vredesduif met olijftak in snavel.

Ansichtkaart naar Poetin

20-6-2022 Op 29-5-22 riep de Algemene Vergadering van de Duitse afdeling van de International Fellowship of Reconciliation op om ansichtkaarten naar president Poetin te sturen waarin er bij hem beleefd op wordt aangedrongen om de Russische troepen uit OekraÔne terug te trekken. Het zou geweldig zijn als velen deze actie ondersteunen en zouden deelnemen!

 

Het doel van dit verzoek is niet in de eerste plaats om de president van Rusland op andere gedachten te brengen, maar door de veelheid aan ansichtkaarten die van over de hele wereld in Rusland zullen aankomen en die door vele handen zullen gaan en gelezen zullen worden, om reflectie te stimuleren en zo de vredelievende mensen in Rusland te ondersteunen.

Het idee hier is om de open vorm van een ansichtkaart te gebruiken, zodat mensen die de post verwerken de inhoud ervan kunnen zien. Het zou ook leuk zijn om een duidelijk herkenbaar vredessymbool op de voorkant te gebruiken en als deze kaarten uit zoveel mogelijk verschillende regio's en landen kwamen.

Een mogelijke tekst zou zijn: Geachte president Poetin, Ik/wij dringen er bij u op aan om de "operatie" in OekraÔne onmiddellijk te beŽindigen, Russische troepen terug te sturen naar Rusland en te werken aan een vreedzame oplossing. Wij willen vrede met alle mensen, inclusief alle mensen in de Russische Federatie.

Het postadres is:

President Poetin

ul. 23 Ilyinka St.,

103132, Moskou

Rusland

Bron: Platform Vrouwen & Duurzame Vrede