Vredesduif met olijftak in snavel.

Vrouwen in conflictgebieden

13-11-2012 Op 11 december is er in Den Haag een publieksevenement over het Nederlands Actieplan 1325 'Vrouwen Vrede Veiligheid'. Op deze interactieve middag wordt gediscussieerd over de manieren waarop Nederland steun biedt aan vrouwen in conflictgebieden, die werken aan vrede.

 

Vrouwen zijn niet alleen slachtoffer in oorlogen en conflicten, maar vaak ook actieve strijders voor oplossingen en vredesopbouw. Op 11 december 2012, bijna een jaar na de ondertekening van het Nederlands Actieplan (NAP) 1325 'Vrouwen, Vrede, Veiligheid' (2012-2015), organiseren de partners van het NAP 1325 een interactieve middag vol scherpe discussies en inspirerende gesprekken over de vraag hoe wij deze sterke vrouwen in conflictgebieden vanuit Nederland ondersteunen.

 

En vooral: wat kunnen we nog méér doen? De organisatoren van het event nodigen je - man of vrouw - van  harte uit om deze middag bij te wonen. Tijdens het event is o.a. aandacht voor de behaalde resultaten en voortgang in focuslanden Afghanistan, Burundi, DRC, Soedan, Zuid-­Soedan en Colombia, discussie over de rol en meerwaarde van vrouwen in vredesmissies en een update van modern activisme in de Arabische regio: hoe knokken jonge meiden na de Arabische Revolutie voor hun vrijheid?

 

Onder leiding van Petra Stienen en Frénk van der Linden gaan experts, politici, veldwerkers, activisten en diplomaten hierover met elkaar én met het publiek in discussie. Vrouwen uit conflictgebieden zelf praten mee via Skype en Twitter.

 

Deze happening vindt plaats in Den Haag, in het Paard van Troje, in het Paard van Troje; Prinsegracht 12. Op 11 december van 14:00-17:15 (Inloop vanaf 13:25, borrel na afloop)

Persbericht van WO=MEN www.nap1325.nl