Vredesduif met olijftak in snavel.

Raytheon trekt aanklacht in

22-8-2008 De wapenfabrikant Raytheon heeft zijn aanklachten ingetrokken tegen actievoerders die in zijn Australische kantoren o.a. foto's hadden opgehangen die lieten zien wat de wapens van Raytheon aanrichten. Zo kon Raytheon zijn ware aard tonen aan bezoekers!

 

De intrekking volgt op de vrijspraak in Noord-Ierland van mensen die soortgelijke acties hadden ondernomen tegen de hoofdvestiging van Raytheon aldaar. Zie ons bericht daarover op: www.vredesbeweging.nl/nieuws/raytheon_75.html.

Raytheon is sedert 1998 in AustraliŽ gevestigd en heeft nu al vestigingen in 4 staten. Het is de trotse leverancier van materiaal voor elektronische oorlogvoering, raketten en ander 'arbeidsbesparend' tuig aan alle delen van de Australische krijgsmacht.

In Pine Gap, de grote high-tech militaire basis nabij Alice Springs, is Raytheon de grootste civiele werkgever. Het zorgt o.a. voor al het dagelijks onderhoud daar.
Vanuit Pine Gap levert AustraliŽ een belangrijke bijdrage aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. Medewerkers van Raytheon in Pine Gap vertellen de VS-strijdkrachten waar ze Raytheon-bommen (kruisraketten, clusterbommen, enz.) moeten laten vallen vanuit vliegtuigen uitgerust met Raytheon apparatuur.+

Bron: WRI, 21-8-2008