Vredesduif met olijftak in snavel.

Verhalenwedstrijd over vrede

17-5-2022 In Enschede organiseren vredesorganisaties in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een verhalenwedstrijd met het thema: Generatie vrede. Hetzelfde thema als de Vredesweek dus. Maak in een verhaal duidelijk wat vrede betekent. Verhalen van buiten Enschede zijn ook welkom.

 

Een verhalenwedstrijd met als thema: Generatie vrede

 

Met het thema 'Generatie vrede' nodigen we je uit om op te komen voor wat voor jou waardevol is. Om nieuwe wegen te vinden voor de toekomst. Vrede raakt iedereen en maakt geen onderscheid naar leeftijd of generaties. Iedereen kan en moet zich inzetten voor vrede. Ieder op zijn of haar eigen manier én gezamenlijk.

 

Want overal ter wereld moet vrede zijn!
Laat je inspireren door www.vredesweek.nl waar het thema uitgebreid wordt toegelicht.

 

Verhalenwedstrijd
Er is een gezegde: 'De pijn stuurt de pen'. Maar ook: 'Daarover vertellen geeft vrede aan de verteller en vreugde aan de luisteraar'.
Door het organiseren van deze verhalenwedstrijd willen wij in onze stad Enschede de schrijfervaringen met elkaar delen en naar de verhalen van elkaar luisteren. En natuurlijk zijn ook verhalen van buiten Enschede welkom.

 

Zo doe je mee!

* Schrijf een pakkend verhaal in het Nederlands van maximaal 700 woorden. Korter mag natuurlijk ook.
* Stuur uw verhaal vanaf 1 juni, maar vóór de sluitingsdatum 14 augustus 2022 naar: vrouwenvoorvredeenschede@gmail.com o.v.v.: VERHALENWEDSTRIJD 2022.
* Vermeld in de e-mail ook uw naam, adres en telefoonnummer.

 

Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen. De prijsuitreiking is op 10 september 2022 van 14.30 - 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek te Enschede.

 

Deze wedstijd is een samenwerking tussen: Centrale Bibliotheek Enschede, de Week van Lezen en Schrijven, Enschede voor Vrede en Vrouwen voor Vrede Enschede  

Bron: Platform Vrouwen & Duurzame Vrede