Vredesduif met olijftak in snavel.

Tegen kernwapens in Volkel

28-8-2020 Zaterdag 26 september, is de internationale VN Dag voor de Afschaffing van Kernwapens. In Volkel wordt dan actie gevoerd tegen de daar liggende kernbommen. Er arriveren fietsende medische studenten uit Duitsland en Nederland, er zijn sprekers, er is muziek en er worden kraanvogels gevouwen. Iedereen is welkom.

 

Er liggen zo'n 20 kernbommen op vliegbasis Volkel in Brabant. In 2022 dreigen er bovendien nieuwe bommen, met uitgebreide capaciteiten, naar Nederland te komen om de huidige te vervangen.

 

Programma van de manifestatie:

 

Om 15 uur arriveren twee dozijn medische studenten uit Duitsland en Nederland op de fiets bij de rotonde N264 en de Zeelandsedijk. Daar fietsen ze een paar vrolijke protestrondjes terwijl er met spandoeken en een levensgrote opblaasbare versie van de nieuwe B61-16 kernbom gepleit wordt om af te zien van nieuwe kernbommen.

 

Daarna worden de fietsers bij de hoofdpoort van de vliegbasis ontvangen door leden van Pax, Artsen tegen Kernwapens en anderen uit de vredesbeweging. Er zijn sprekers en muziek en er zullen kraanvogels gevouwen worden die tot slot in een ketting voor de poort gehangen zullen worden: geen nieuwe kernbommen op Volkel en alle kernwapens de wereld uit!

 

Meer info en aanmelden

Bron: No Nukes