Vredesduif met olijftak in snavel.

Stille tocht bij eerste F-35's

23-5-2022 Op donderdag 30 juni komen nieuwe F-35 jachtbommenwerpers naar de vliegbasis Volkel. Vanaf volgend jaar dreigen daar ook nieuwe kernbommen te komen. Om te protesteren tegen deze ontwikkelingen kunt u die dag deelnemen aan een stille tocht bij de vliegbasis.

 

De organisatoren schrijven:

Om samen stil te staan bij waar we mee bezig zijn organiseren we op 30 juni een stille tocht vanaf het plein voor de kerk in Volkel, Kloosterstraat 2. We verzamelen vanaf 11:30 en vertrekken na een korte inleiding te voet naar de hoofdpoort van vliegbasis Volkel. Het is ook mogelijk om direct met eigen vervoer naar de hoofdpoort te gaan. We beginnen daar met het programma om 12:45 uur.

Bij de hoofdpoort (Zeelandsedijk 10) zullen enige sprekers zijn, muziek, de mogelijkheid om een boodschap in het hek te hangen en bieden we een vredespalm aan aan de basis. Na een slotgebed en zegen vertrekken we naar huis.

Bij voldoende aanmeldingen organiseren we een bus van Amsterdam naar Volkel met een tussenstop bij het NS station in Den Bosch.

Meer info en aanmelding

Bron: Jeannette NoŽlhuis