Vredesduif met olijftak in snavel.

Not Our War!

30-8-2022 Op zaterdag 10 september 2022 (16-23u.) organiseert de initaitiefgroep 'Future Without War' een bijeenkomst in de Kargadoor te Utrecht, waar vredesactivisten uit Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne zich uitspreken over hun geweldloze kijk op en aanpak van de oorlog in Oekraïne. Deze bijzondere bijeenkomst heeft de naam 'Not Our War!' gekregen.

 

Het gebeuren biedt een pacifistische kijk van binnenuit, die een tegenwicht biedt aan de alomtegenwoordige roep om meer wapens in de regio. Het adagium luidt dat geweld alleen maar meer geweld uitlokt.

 

Met muzikale omlijsting van 'Your Local Pirates' zetten Olga Karatch (Wit-Rusland), Alex Belik (Rusland) en Yurii Sheliazenko (Oekraïne, online) hun beweegredenen uiteen in statements van 10 minuten. Het wordt gevolgd door korte toespraken door Rudi Friedrich (steunverlening aan dienstweigeraars, waaronder asiel), Mark Akkerman (de rol van wapenhandel in de oorlog) en Christine Schweitzer (online, over geweldloze alternatieven). Na het avondeten kunnen deelnemers in gesprek gaan met de drie activisten uit de oorlogsregio door middel van interactieve workshops.

 

Het gebeuren, inclusief volledig diner, kent een toegangsprjs van 20 euro. Mocht de prijs echt(er) een obstakel vormen voor deelname, stuur dan een e-mail naar info@wri100.nl

 

Meer info, volledig programma en de mogelijheden om een ticket te reserveren zijn te vinden op www.wri100.nl

Bron: Future Without War