Vredesduif met olijftak in snavel.

Twee nieuwe vredesspellen

21-9-2023 Bij webwinkel van het Museum voor Vrede en Geweldloosheid zijn twee nieuwe spellen met een vredesthema te koop. Het ene spel is een bordspel met 3 verschillende moeilijkheidsniveaus. Daardoor is het zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen vanaf 5 jaar. Het andere spel is voor organisaties en groepen, die meer vreedzaam willen samenwerken. Unieke cadeaus voor Sinterklaas en Kerst!

 

Vreedzame Plekken
(Engelstalig met Nederlandse spelregels.)
De spelers helpen bij het realiseren van de prachtige belofte uit de bijbel dat er een tijd zal komen waarin liefde angst zal overwinnen en alle schepsels in vrede zullen samenleven en elkaar geen pijn meer zullen doen of vernietigen. In het spel proberen ze paren van schepsels, die meestal niet erg aardig voor elkaar zijn, bij elkaar te brengen. Ook geschikt voor atheďsten.

Drie verschillende niveaus van moeilijkheid.
Voor 2 tot 6 spelers. Leeftijd: vanaf 5 jaar tot volwassen.

Prijs € 15,--. Verzendkosten € 7,--.

 

Pease Please
(Geheel Nederlandse uitvoering.)
Een spel voor organisaties en groepen, om de werksfeer te verbeteren, met inzichtelijke en grappige elementen.Het spel bestaat uit kaarten met uitdagingen in de acht gebieden van een Cultuur van Vrede, zoals die zijn vertaald naar de context van organisaties, actiekaarten en paniekkaarten. Spelers kiezen samen welke acties geschikt zijn om de uitdagingen te overwinnen. Zo maken ze kennis met verschillende soorten acties die in meerdere of mindere mate bijdragen aan een Cultuur van Vrede. Het spel Peace Please is ontwikkeld door vijf NGOs, als onderdeel van het project Changing the Game: Developing a Culture of Peace in Organisations, gefinancierd door het Erasmus+ Programma voor volwassen educatie.

Meer info.
Voor 3 tot 6 spelers. Leeftijd: vanaf 16 jaar.

Prijs € 22,--. Verzendkosten € 3,--.

 

Beide spellen zijn te bestellen bij de webwinkel van het Vredesmuseum.

Bron: Museum voor Vrede en Geweldloosheid