Vredesduif met olijftak in snavel.

Grote vredesvlag

27-8-2008 Met het oog op zowel de Vredeszondag als de Internationale Dag voor de
Vrede, brengt de vereniging Kerk en Vrede een grotere versie uit van de bekende regenboogkleurige PACE-vlag.

 

Deze grotere versie is met 2 bij 3 meter qua oppervlakte 4 keer zo groot als de normale PACE-vlag en leent zich beter voor het uithangen aan kerken of openbare gebouwen. In plaats van het Italiaanse woord PACE zal op deze grotere vlaggen het woord VREDE staan. Deze grotere vlaggen kosten € 50 per stuk, kunnen besteld worden bij het secretariaat van Kerk en Vrede (zie www.kerkenvrede.nl) en zullen – bij tijdige bestelling – uiterlijk 15 september geleverd worden.

Ruim vijf jaar geleden begonnen de PACE-vlaggen vanuit Italië hun opmars naar de rest van de wereld en zijn inmiddels uitgegroeid tot een kleurrijk, internationaal vredessymbool. Ze worden door privé-personen en organisaties aan huizen en kantoren uitgehangen en duiken op bij tal van vredesmanifestaties. Op de jaarlijkse Vredeszondag wordt de vlag ook door steeds meer kerken gebruikt, zowel binnen als buiten het kerkgebouw.

Naar aanleiding van een oproep van Kerk en Vrede en de coalitie People building Peace, staken vorig jaar tenminste 20 gemeentebesturen (waaronder die van Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Zwolle en Leeuwarden) de PACE-vlag uit van het gemeentehuis op de door de VN uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede (21 september).

Zowel vanuit de kerken als de gemeentebesturen kwam de wens om in het vervolg een grotere vlag uit te kunnen hangen. Aan deze wens is Kerk en Vrede nu tegemoet gekomen.

Naast de grote VREDE-vlaggen blijft Kerk en Vrede ook nog de gewone PACE-vlaggen verkopen. De kosten € 10 per stuk en zijn eveneens te bestellen via de website van Kerk en Vrede of telefonisch onder nummer 030-2316666.+

Bron: persbericht Kerk en Vrede, 21-8-2008