Vredesduif met olijftak in snavel.

Zoek mee naar wapens!

7-7-2020 De wapenindustrie opereert graag in het duister. Regeringen kijken weg en controleren niet waar oorlogstechnologie van eigen makelij ingezet wordt. Vredesactie gaat op onderzoek uit. Dit najaar zijn er drie open source onderzoeksworkshops.

 

Op sociale media, op blogs, in online archieven, enz. is een enorme hoeveelheid beeldmateriaal vrij beschikbaar. Open Source Investigation is een onderzoekstechniek die aan de hand dat beeldmateriaal gewapende conflicten documenteert. Met de resultaten van dergelijk onderzoek brengen we de gevolgen van wapenexport aan het licht, zetten we politici onder druk en dragen we bewijsmateriaal aan voor rechtszaken.

 

Dit najaar gaat de Belgische vredesorganisatie Vredesactie verder met het documenteren van de inzet van Belgische en Europese wapens in conflictgebieden zoals Jemen. Met het verzamelde bewijsmateriaal zetten ze hun eis voor strengere controle op wapenexport kracht bij en zetten ze de overheden onder druk om eindgebruik te controleren.

 

Wil jij mee op zoek naar wapens? Schrijf je dan in voor (één van) de workshops die gepland staan op 17 oktober, 14 november en 12 december. Nederlanders zijn natuurlijk ook welkom.

 

Inschrijven

Bron: Vredesactie