Vredesduif met olijftak in snavel.

Webinar Zionisme en Palestina

24-2-2020 De wortels van Zionisme lopen diep door het Christendom en het Jodendom. De gevolgen hiervan worden dagelijks gevoeld in Palestina. In dit webinar delen Linda Holtzman en Amy Yoder verhalen over hun recente reis naar Palestina, en hoe zij zie effecten van Zionisme in de bezette gebieden zien.

 

Sprekers:


Rabbi Linda Holtzman

Linda is de vrouw achter Tikkum Olam Chavurah, een groep die als gemeenschap werkt voor sociale gerechtigheid. Ze maakt deel uit van het Reconstructionist Rabbinical College en zit in het bestuur van Jewish Voice for Peace. Ze was Rabbi bij Mishkan Shalom in Philadelphia (USA), Beth Israel in Coatesville (PA,USA) en Beth Ahava in Philadelphia. Ze is oprichter van Reconstructionist Hevra Kadisha, tevens in Philadelphia.

 

Dominee Amy Yoder McGloughlin

Amy is voorganger bij de Frazer Mennonite Church in Malvern (PA,USA). Sinds 2015 begeleidt zij interreligieuze delegaties naar Palestina voor Christian Peacemaker Teams. Amy is ook lid van het CPT Steering Committee als vertegenwoordiger van de Mennonite Church USA. Samen met haar partner Charlie heeft Amy twee tieners in huis, een mopperige kat en een enthousiaste puppy.

Amy en Linda zijn samen tweemaal in Palestina geweest, en hebben ook samengewerkt in een project voor nieuwe migranten in Philadelphia.

 

Registreer hier om deel te nemen aan dit (engelstalige) webinar, dat plaats zal vinden op 25 februari, om 7 uur EST, dat is 1 uur 's nachts bij ons in de nacht van 25 op 26 februari.

https://cpt-nl.org/evenement/live-webinar-zionisme-en-palestina/